Razvoj

Forbs objavio listu najbogatijih vlasnika kriptovaluta

Forbs, poznat po svojoj "Svetskoj listi milijardera", prvi put je objavio listu najbogatijih ljudi, koji imaju imovinu u kriptovalutama.

Dok je sastavljanje liste milijardera relativno jasan zadatak, teže je izračunati tačnog broja najbogatijih kriptotajkuna na svetu, jer su kriptovalute po definiciji decentralizovane, te je platni sistem kriptovaluta izvan tradicionalnog globalnog  finansijskog sistema.

Forbsova lista najbogatijih ljudi u kriptovalutama podeljena je u pet kategorija: idealisti, graditelji, oportunisti, igrači infrastrukture i osnivači investitora. Da bi se našao na Forbsovoj listi, neophodno je prikupiti preko 350 miliona dolara u digitalnim valutama.

Lista sadrži 19 osoba. Klikom na ime svakog od izlistanih bitkoin milionera, mogu se videti dodatni detalji iz biografije, kao što je, primera radi, uporedna analiza prosečne starosti najbogatijih kriptomilionera (42) i bogataša, koji su svoju imovinu stekli na tradicionalan način (67).

Među onima, koji se nisu našli  na Forbsovoj listi, a poseduju pozamašno bogatstvo u kriptovalutama su osnivač litecoina Čarli Li , bitkoin investitor Nik Szabo i mnogi drugi.

 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!