Trgovina

Fortenova grupa dobila odobrenje za koncentraciju Mercatora u Srbiji

Komisija za zaštitu konkurencije Republike Srbije je 5. marta 2021. odobrila nameru sticanja kontrole Fortenova grupe nad društvom Poslovni sistem Mercator d.d., Ljubljana i na tržištu Republike Srbije.

Ovom odlukom srpske Komisije, Fortenova grupa je u potpunosti zadovoljila regulatorne preduslove za dobijanje odobrenja za nameru koncentracije Mercatora, od nadležnih nacionalnih regulatornih tela za zaštitu tržišne konkurencije na svim teritorijima na kojima je to bilo potrebno - Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Severne Makedonije. Takođe, odobrenjem koncentracije od strane Evropske komisije, taj je preduslov zadovoljen i za područje cele Evropske unije.

„Ovom odlukom otklonjena je još jedna formalna prepreka za realizaciju prenosa Mercatora na Fortenova grupu koju očekujemo krajem marta 2021. godine. Prenos deonica sa Agrokora na Fortenova grupu omogućiće nam konsolidaciju i dalji razvoj naše regionalne maloprodajne mreže“ – rekao je Fabris Peruško, glavni izvršni direktor Fortenova grupe, komentarišući odluku Komisije za zaštitu konkurencije Republike Srbije.

 

 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!