Projekti

“Fossil” prodaje tehnologiju za proizvodnju pametnih satova za 40 miliona dolara

Poznati američki proizvođač ručnih satova “Fossil” najavio je prodaju svoje tehnologije za proizvodnju pametnih satova ovom internet gigantu kompaniji “Google”.

Posao je "težak" 40 miliona dolara. Kako je najavljeno, radnici “Fossil”-a, koji su radili na pametnim satovima, postaće zaposleni “Google”-a.

“Google”-ov pametni sat (Google Pixel Watch), kao i Pixel telefoni, poseduje otvoreni operativni sistem. Kako, međutim, tržište nosivih uređaja još nije zaživelo u meri u kojoj je to tržište pametnih telefona, ni sam Wear OS nije mnogo rasprostranjen.

“Google”-ov izbor “Fossil”-a za partnera nije loš potez, budući da ta kompanija konstantno razvija kvalitetne proizvode namenjene fitnesu, koji pritom imaju vrlo prihvatljive cene.

Na tržištu pametnih satova trenutno dominira “Apple”, dok mu za vratom dišu “Fitbit” i “Samsung”. Međutim, svaki od ovih proizvođača cilja, donekle, različite segmente tržišta, prenosi B92.

Sve to “Google”-u, donekle, smanjuje manevarski prostor za uključivanje u trku. A kako bi u tome uspeo, njegov pametni sat će morati nekako da se razlikuje od konkurencije.

Verovatno u tome i leži razlog zbog koga je izbor partnera pao na “Fossil”, poznat kao proizvođač koji zna i ume da napravi dobar i kvalitetan ručni sat.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!