Propisi

Francuska najavljuje tužbu protiv Googlea i Applea zbog ugovora koje nameću malim kompanijama

Francuska će podneti sudsku tužbu protiv Googlea i Applea zbog uslova ugovora, koje tehnološki giganti nameću malim kompanija i inženjerima, kazao je ministar financija Bruno Le Maire.

U razgovoru za RTL Le Maire je kazao da je doznao da Google i Apple jednostrano nameću cene i ostale ugovorne uslove informatičkim inženjerima.

"Zato ću podneti tužbu protiv Googlea i Applea pred trgovačkim sudom u Parizu vezano za štetne poslovne prakse", najavio je francuski ministar.

"Koliko god moćni bili, Google i Apple ne bi smeli biti u poziciji da tretiraju naše nove kompanije i naše inženjere kako ih danas tretiraju", dodao je.

Portparoli Apple Francea i Google Francea nisu odmah odgovorili na pozive i poruke Reutersa da komentarišu ministrovu najavu.

Le Maire je, takođe, rekao da očekuje od Evropske unije da do početka iduće godine zatvori rupe u sistemu oporezivanja, koje koriste Google, Apple, Facebook i Amazon kako bi smanjili poreske obaveze.

Brisel trenutno razmatra mere poboljšanja sistema oporezivanja inostranih giganata, koji posluju na evropskim tržištima.

 

 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!