Projekti

Francuske diplomate i privrednici u poseti nekadašnjoj prestonici Srbije

U Kragujevcu je nedavno održana manifestacija pod nazivom Bonžur Kragujevac, koja je okupila najviši diplomatski kor Francuske u Srbiji, kao i francusko-srpsku poslovnu zajednicu, a čiji je organizator Francusko-srpska privredna komora iz Beograda.

Susret u Kragujevcu prvi je u nizu krovne manifestacije BONŽUR SRBIJA koja će tokom godine biti održana i u Kikindi, Nišu, Novom Sadu i Zrenjaninu.

U zgradi opštine grada, Nikola Dašić, gradonačelnik Kragujevca poželeo je dobrodošlicu Nj.E. Pjeru Košaru, ambasadoru Francuske u Srbiji, kao i g. Fabrisu Blaskezu, šefu ekonomskog odeljenja ambasade, osvrnuvši se na tradiciju saradnje dveju zemalja i istakavši da mu je posebno drago što manifestacija Bonžur Srbija počinje baš u Kragujevcu.

Nj.E. Pjer Košar, ambasador Francuske u Srbiji, podvukao je značajan rast ekonomskih razmena Francuske i Srbije kao i činjenicu da je pristupanje Srbije EU jedan od prioriteta francuskog predsedavanja Evropskom Unijom.

Zvanicama se obratio i predsednik Francusko-srpske privredne komore Dragan Stokić istakavši da je cilj manifestacije Bonžur Kragujevac sa jedne strane, bolje upoznavanje sa potencijalima ovog dela Srbije radi njenog boljeg predstavljanja novim francuskim kompanijama, a sa druge strane unapređenje ekonomske razmene između preduzeća članova komora i lokalnih preduzeća. Zajedno sa kolegom iz Regionalne privredne komore Kragujevca, g. Predragom Lučićem, pozvao je kompanije članice da iskoriste ovakve vrste poseta za upoznavanje i potencijalna partnerstva.

Nakon prezentacije poslovnih prilika ovog dela Srbije i B2B sastanaka članica Francusko-srpske privredne komore i lokalnih privrednika, organizovana je poseta Državnog data centra u Kragujevcu, u saradnji sa kancelarijom za IT i eUpravu.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!