Projekti

Francuske diplomate i privrednici u poseti Zrenjaninu

U Zrenjaninu je održan događaj pod nazivom Bonjour Zrenjanin, koji je okupio najviši diplomatski kor Francuske u Srbiji, francusko-srpsku poslovnu zajednicu, kao i predstavnike lokalnih preduzeća koja posluju u Zrenjaninu, a čiji je organizator Francusko-srpska privredna komora iz Beograda.

Susret u Zrenjaninu nastavak je uspešnog prošlogodišnjeg serijala manifestacije BONŽUR SRBIJA i četvrti je u nizu grad u Srbiji (nakon Kragujevca, Niša i Kikinde) koji posećuju članice Komore.

U zgradi opštine grada, gospodin Simo Salapura, gradonačelnik Zrenjanina poželeo je dobrodošlicu Nj.E. Pjeru Košaru, ambasadoru Francuske u Srbiji, kao i g. Draganu Stokiću, predsedniku Francusko-srpske privredne komore osvrnuvši se na potencijale grada Zrenjanina i istakavši da mu je posebno drago što je interesovanje za događaj Bonžur Zrenjanin veliko, i što se ovaj grad može pohvaliti lepom saradnjom sa kompanijom Mlekoprodukt, koja je deo francuske grupacije Savencia, a koja je primer uspešne francuske investicije i dobrog poslovanja u Zrenjaninu.

Nj.E. Pjer Košar, ambasador Francuske u Srbiji, podvukao je značajan rast ekonomskih razmena Francuske i Srbije i izrazio zadovoljstvo što je u Zrenjaninu sa delegacijom francuskih preduzeća, istakavši da su ovakvi događaji ojačanje veza Srbije i Francuske.

Zvanicama se obratio i predsednik Francusko-srpske privredne komore Dragan Stokić istakavši da je Bonžur Zrenjanin nastavak uspešnog serijala krovne manifestacije Bonžur Srbija koja predstavlja koncept regionalnog umrežavanja, kroz susrete sa gradskim institucijama i privredom u cilju sagledavanja ekonomskih potencijala gradova širom Srbije sa jedne strane, i uspostavljanja lokalne saradnje sa privrednim subjektima u gradovima i preduzećima članicama Komore sa druge strane. „Cilj nam je da do kraja sledeće godine obiđemo sve gradove u Srbiji gde postoje francuske investicije“, izjavio je g. Stokić.

Takođe, g. Predrag Stankov, direktor regionalne privredne komore u Zrenjaninu,  osvrnuo se na poslovne prilike u regionu i pozvao sve prisutne kompanije da iskoriste posetu za upoznavanje i potencijalna partnerstva.

Nakon prezentacije poslovnih prilika ovog dela Srbije i B2B sastanaka članica Francusko-srpske privredne komore i lokalnih privrednika, organizovana je poseta francuskoj fabrici Mlekoprodukt.

 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!