Projekti

FRENDO APLIKACIJA ZA BOLJI SVET LJUDI I NJIHOVIH LJUBIMACA

Imati ljubimca znači nositi u sebi ogromnu ljubav prema životinjama ali i veliku odgovornost.

U prostoru Dorćol Platz-a u prisustvu velikog broja onih koji vole i imaju kućne ljubimce, i samih ljubimaca, predstavljena je prva domaća aplikacija za televeterinu Frendo, koja menja način brige o ljubimcima.

Aplikacija omogućava lako i brzo pristupanje stručnim veterinarskim savetima, zakazivanje video konsultacija sa iskusnim profesorima, specijalistima i doktorima veterinarske medicine ili pregled na klinici u svega nekoliko klikova. Takođe, na aplikaciji može da se prati istorija zdravlja ljubimca putem e-kartona koji je uvek dostupan. Ova promena nosi sa sobom mnoge prednosti, pogotovo uštedu vremena za one koji žive daleko od veterinarske klinike ili su ograničeni u mogućnosti kretanja. Sve ovo čini brigu o ljubimcu efikasnijom i dostupnijom nego ikada pre. Međitim, ovo je samo prva faza razvoja aplikacije, u narednoj će tu biti sublimirani svi faktori neophodni za kompletnu brigu o ljubimcima, od važnosti pružanja pravilne nege, zdrave ishrane i fizičke aktivnosti.

Frendo čini tim posvećenih stručnjaka i ljubitelja životinja, povezanih u misiji da vlasnike ljubimaca rastereti, podeli njihovu brigu, pruži proverene informacije, a stručnu medicinsku pomoć učini lako dostupnom.

- Današnji svet se neprestano ubrzava i dan postaje sve zahtevniji. Taj ubrzani tempo posebno utiče na one koji nose odgovornost za brigu o drugima. Osećaji krivice i stresa postaju sve prisutniji jer mnogo žele da svojim ljubimcima pruže sve najbolje, ali nisu uvek u mogućnosti. Kreirali smo Frendo s idejom da promeni ovu dinamiku i olakša život vlasnicima i njihovim ljubimcima. Verujemo da ljubav prema ljubimcima ne bi trebalo da bude opterećujuća, ni da stvara dodatni pritisak, već naprotiv, treba da bude nešto što nas inspiriše, ispunjava i pomaže da sve lakše savladamo. Imajući to na umu, kreirali smo inovativnu aplikaciju koja podiže brigu o ljubimcima na viši nivo i unapređuje kvalitet života kako vlasnika, tako i njihovih ljubimaca", izjavila je Sofija Šojić, direktorka tima koji stoji iza Frendo aplikacije.

Prisutnima se obratila i doktorka Radmila Resanović, redovni profesor, Fakulteta veterinarske medicine Beograd, i savetnik Frendo korisnika. Ona je u prvi plan stavila zdravlje ljubimaca i istakla prednost televeterine u odnosu na informacije koje se mogu pronaći na guglu, jer ovde je savet personalizovan, prilagođen ljubimcu/slučaju uzimajući u obzir sve osobine i istoriju konkretnih problema sa kojima se ljubimac do sada borio.

 

 

Svoja iskustva sa Frendom opisala je i glumica Miona Marković, koja ima macu i kucu, i oboje imaju otvorene zdravstvene kartone preko ove aplikacije. Kaže da je već zvala i tražila savet u trenucima kada joj se rađala sumnja da nešto nije dobro kod ljubimaca, i da je dobila odličan savet i smirenje.

Ljubav i emocionalna povezanost koja se dobija od ljubimaca, neizmerno obogaćuju ljudske živote. Osećaj bliskosti, sreće i zadovoljstva koji proizilazi iz odnosa sa ljubimcem je neprocenjiv. Međutim, postavlja se pitanje, koliko je realno u današnjem užurbanom svetu, postići sve i posvetiti se ljubimcu onoliko koliko želimo, hoćemo i znamo da bi trebalo? Imati ljubimca znači nositi u sebi ogromnu ljubav prema životinjama ali i veliku odgovornost.

Frendo je tu da rastereti i oslobodi bar deo dragocenog vremena za uživanje u zajedničkoj igri, maženju, druženju i svemu onome što ljubimcima i njihovim vlasnicima najviše nedostaje.

Autor fotografija: Đorđe Tomić

 

 

 

 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!