Finansijske usluge

Gasi se platforma za bitcoin - Bitconnect

Više negativnih vesti poguralo je cene glavnih kriptovaluta naniže i uzrokovala gašenje Bitconnecta.

Bitconnect, platforma za trgovanje bitkoinima, koju su mnogi optuživali da funkcioniše po principu piramidalne šeme, objavila je da će prestati s radom.

Na Bitconnectu se, naime, moglo dogovoriti da oni preuzmu investiranje korisnikovih koina u zamenu za određeni povrat na uloženi kapital. Ali, ono što je izazivalo negativan stav javnosti prema ovoj platformi njihova je poslovna politika "referrala" koja je mirisala na Ponzijevu šemu, pa je Bitconnect često u medijima bio etiketiran kao prevara.

Upravo negativni publicitet jedan je od glavnih razloga zbog kojeg se ova usluga gasi, piše tako na njihovim stranicama. Drugi razlozi su sudska pisma upozorenja iz Teksasa i Severne Karoline, kao i kontinuirani DDoS napadi koji su destabilizovali funkcionisanje menjačnice.

Platforme za trgovanje koina na Bitconnectu se gase, a korisnicima će sredstva biti vraćena. Ova će platforma od sada služiti samo kao wallet za one, koji će nastaviti da je koriste i nudiće svoj BitConnect koin svima, koji budu hteli da ga kupe. Nakon vesti o gašenju menjačnice takvih je sve manje, pa je cena njihovog BCC-a potonula preko 90 odsto.

U međuvremenu pojačavaju se strahovi u svetu kako bi Južna Koreja, a i neke druge zemlje poput Kine, mogle, ipak, krenuti u smeru uvođenja veće regulative nad kriptovalutama.

U trenutku pisanja vesti, bitkon je pao na 9,890 dolara.

 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!