Finansijske usluge

GLOBAL MONEY WEEK - Protect your money, secure your future

Casa Forte je šesti put zaredom partner OECD-a u organizaciji Global Money Week-a u Srbiji, čije su aktivnosti realizovane u periodu od 18.03. - 24.03.2024. godine. Svetska nedelja novca je godišnja globalna kampanja, koja se održava u martu, kako bi se pružila znanja i podigla svest o novcu i finansijskoj pismenost kod mladih. Ovogodišnja tema nosila je slogan “Protect your money, secure your future” (Zaštiti svoj novac, obezbedi svoju budućnost).

Kampanja je imala za cilj podizanje svesti kod mladih ljudi o finansijskim rizicima, zatim učenje o zaštiti novca i bezbednom upravljanje istog. Sama edukacija o odgovornom pristupu finansijama je ključna za zaštitu mladih od finansijskih rizika i obezbeđivanje finansijske budućnosti.

Danas smo sve više izloženi finansijskim rizicima, što obuhvata finansijske prevare, poput phishinga, malverzacija sa novcem, krađa indentiteta, posebno u online okruženju.

Nedostatak finansijske pismenosti i iskustva često mlade čini žrtvama ovakvih prevara. GMW radionice su pružile priliku za sticanje osnovnih finansijskih znanja o ovim rizicima i pravilnom upravljanju finansijama, kako bi prepoznali potencijalne pretnje.

Mladi se mogu zaštiti od finansijskih prevara i rizika praćenjem aktuelnih trendova u vezi sa finansijskim prevarama kako bi bili svesni novih tehnika koje prevaranti koriste.

Kao i prethodne godine, predstavnici Casa Forte: Veljko Davidović i Biljana Lazarević su događaj obeležavanja Svetske nedelje novca predstavili u formama interaktivnih radionica i panel diskusija prilagođeno osnovcima, srednjoškolcima i studentima čime se naglašava važnost upravljanja novcem.

Na radionicama su gostovali istaknuti stručnjaci poznavaci teme: Tijana Kaličanin (Univerzitet Singidunum), Goran Kunjadić (Fakultet Dubai), Olja Spasojević (Unicredit banka). Radionice su organizovane u saradnji sa više obrazovnih institucija i to:

-  18. marta 2024. u srednjoj Ekonomskoj školi u Kragujevcu,

-  19. marta 2024. u osnovnoj školi “Nadežda Petrović” u Beogradu,

-  21. marta 2024. na Univerzitetu Singidunum.

Na panelu koji je organizovao Poslovni fakultet u Beogradu Univerziteta Singidunum govorili su Zoran Zlokolica (ISACA) i Marija Janković (Banca Intesa).

GMW24 je bila prilika za decu i mlade da steknu niz finansijskih kompetencija u vezi sa ovim pitanjima i pokazala je da je obrazovanje mladih o finansijskim pitanjima ključno za njihovu budućnost.

 

 

Casa Fortehttp://www.casaforte.rs/

Casa Forte je privatno preduzeće i bavi se konsaltingom i edukacijama, kao i zastupanjem interesa kompanije pred trećim licima u komercijalnim i drugim poslovima.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!