Omladinsko preduzetništvo

Globalno predstavljene pobednice takmičenja „Uhvati ideju“ - Anđela, Sofija i Mirjana dobar primer svim devojčicama u svetu

UN Women na svom globalnom sajtu predstavio inovativne devojčice iz Srbije.

UN Women (Agencija Ujedinjenih nacija za rodnu ravnopravnost i osnaživanje žena u Srbiji) je povodom obeležavanja Svetskog dana devojčica na svom globalnom sajtu predstavio dobar primer devojčica iz Srbije, Anđele Ristić i Sofije Šemsović, učenica OŠ „Veljko Dugošević“ iz Beograda, i Mirjane Ilić, učenice OŠ Sveti Sava iz Beograda. One su u aprilu ove godine na takmičenju „Uhvati ideju”, u organizaciji Udruženja poslovnih žena Srbije, osvojile prvo i drugo mesto pokazavši kreativnost i inovativnost.

„Uhvati ideju“ je tradicionalno takmičenje koje se svake godine organizuje u okviru obeležavanja Međunarodnog Dana devojčica u informaciono komunikacionim tehnologijama (IKT), sa ciljem da se devojčice, osnaže prilikom odabira budućih profesija i ne podležu stereotipima, te da biraju svoj poziv i u netipično ženskim zanimanjima u sektorima poput informacionih tehnologija.

- Ova objava na globalnom nivou je priznanje da ono što radimo već dugi niz godina ne prolazi neprimećeno. Prezadovoljne smo što su naše hrabre i inovativne devojčice predstavljene kao ugledni primer svim devojčicama u svetu. Naš cilj pri obeležavanju Dana devojčica u IKT i jeste pružanje dobrih primera kroz organizovanje niza događaja na kojima devojčice imaju priliku da, osim takmičenja, preko onlajn platformi ili uživo posete firme u sektorima koji nisu tradicionalno „ženski“ i kroz razgovore sa menadžerkama ili preduzetnicama steknu dodatna iskustva i znanja koja će im pomoći u izboru budućih zanimanja - izjavila je dr Sanja Popović Pantić, predsednica Udruženja poslovnih žena Srbije.

Kompletnu objavu možete pogledati:

https://eca.unwomen.org/en/news/stories/2021/10/in-serbia-girls-are-busting-gender-stereotypes-in-tech-with-their-innovative-ideas

 

 

Udruženje poslovnih žena Srbijehttp://poslovnezene.org.rs/

Udruženje poslovnih žena Srbije je snažan, prepoznatljiv i kompetentan partner u dijalogu državnog i privatnog sektora, koji doprinosi socijalnom i ekonomskom razvoju, sa posebnim naglaskom na žensko preduzetništvo, kao faktorom ekonomskog rasta.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!