Projekti

“Google” planira da uloži 10 milijardi dolara u Indiji

Kompanija “Google” saopštila je da narednih godina planira da uloži 10 milijardi dolara u Indiji.

"Google” namerava da ojača svoje veze sa Indijom kroz ulaganja kako bi imao koristi od digitalne evolucije koja se dešava u toj zemlji i dokazao da ona ne bi trebalo da se zatvori protekcionističkim politikama.

Indija je možda jedno od poslednjih velikih neiskorišćenih digitalnih tržišta budući da polovina od 1,3 milijarde stanovnika tek treba da se povežu na mrežu.

Očekuje se da će ova zemlja narednih godina zabeležiti najveći porast novih internet korisnika,prenosi Tanjug.

“Google” je saopštio da je osnovao fond da bi u narednih pet do sedam godina uložio novac u kupovinu akcija, partnerstva i infrastrukturu.

“Google” je svoje obećanje o ulaganju nazvao „Fond za digitalizaciju Indije” i naveo da će ono obuhvatiti obezbeđivanje priuštivog pristupa internetu, razvoj novih proizvoda koji će biti prilagođeni potrebama indijskog tržišta i ubrzavanje digitalne transformacije, kao i oblasti zdravstva, obrazovanja i poljoprivrede.

Indija, sa svojih 1,3 milijardi stanovnika, predstavlja jednu od najvećih prilika za tehnološke kompanije na celom svetu nakon što su prethodnih godina stotine miliona Indijaca počele da koriste pametne telefone i internet.

Pojačano interesovanje za Indiju od strane “Google”-a i ostalih američkih investitora dešava se u trenutku kada tenzija na granici između Indije i Kine zatvara prohodnost za investitore iz Kine, drugi veliki izvor stranog kapitala.

Pristup Indiji, sada drugom najvećem tržištu mobilnih usluga na svetu, je posebno važan kompaniji “Google” budući da je Kina za nju zatvorena i da će se suočiti sa sve većim poteškoćama da nastavi da posluje u Hongkongu nakon stupanja na snagu novog zakona o bezbednosti.

 

 

 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!