Projekti

“Google” prekida saradnju sa kompanijom “Huawei”

Američka kompanija “Google”, suspendovala je licencu kompaniji “Huawei”, što znači da će kineski proizvođač mobilnih telefona ostati samo na osnovnoj verziji Android operativnog sistema. Prethodno je Administracija Donalda Trampa stavila “Huawei” na crnu listu kompanija.

Ovaj potez će drastično bi otežati poslovanje “Huawei”-a na tržištu pametnih telefona izvan Kine, s obzirom da će ovom odlukom kineski tehnološki gigant izgubiti pristup ažuriranjima “Google”-ovog operativnog sistema.

Za "Huavei", ali i brojne buduće kupce mobilnog tog proizvođača širom sveta, pa tako i u Srbiji, to bi moglo značiti da više neće moći nadograđivati (ažurirati) svoje Android sisteme, a izgubiće i pristup Gmailu, Google Play Storeu, YouTubeu i svim ostalim aplikacijama čiji je proizvođač kompanija Google.

"Huawei” će moći da koristi samo javnu verziju Androida i neće moći da dobije pristup vlasničkim aplikacijama i uslugama od Google-a", prenosi RTV.

Ova odluka “Google”-a odnosi na sve one koji će tek postati vlasnici mobilnih telefona u Srbiji koje proizvodi "Huawei". Dakle, sve buduće verzije pametnih telefona izvan Kine izgubiće pristup popularnih “Google”-ovim aplikacijama. Ova odluka “Google”-a odnosi se na mobilne telefona, koji će se tek proizvesti od datuma koji “Google” odredi, nakon čega će “Huawei” obavestiti kupce.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!