Industrija

“Gorenje” prodaje fabriku u Staroj Pazovi

Slovenačka kompanija “Gorenje” ove godine će početi postupak prodaje fabrike “Gorenje Tiki” u Staroj Pazovi.

Prodaja tog dela poslovanja deo je restrukturiranja poslovanja u skladu sa novim strateškim opredeljenjem fokusiranja na osnovnu delatnost, potvrđeno je iz kompanije za B92.

Na pitanje da li su tačni navodi lokalnih i regionalnih medija da je kao kupac dela poslovanja “Gorenja” već viđena kineska kompanija “Haier”, iz “Gorenja” poručuju da su te navode već demantovali. Međutim, nisu odgovorili kakve bi se promene po pitanju delatnosti ili broja zaposlenih mogle dogoditi kada do prodaje fabrike u Srbiji dođe.

“Gorenje” podseća da je u skladu sa novim strateškim planom, od početka ove godine “Gorenje Grupa” organizovana u dve poslovne oblasti: Aparati za domaćinstvo (osnovna delatnost) i Ostale delatnosti (grejni sistemi, kuhinjski nameštaj i kupatila i keramika, ekologija, trgovina i industrijske usluge) i da su stalno u potrazi za novim mogućnostima postupne prodaje delatnosti i društava iz oblasti Ostalih delatnosti, kao i mogućnostima prodaje nepotrebne poslovne imovine.

Paralelno sa tim procesom, “Gorenje grupa” je i u potrazi za strateškim partnerom zajedno sa konsultantskom kućom “Rotšild”, koja intenzivno traži mogućeg strateškog partnera u oblasti proizvodnje aparata za domaćinstvo, koji bi ušao u vlasničku strukturu te slovenačke kompanije.

Rok da zainteresovani partneri dostave neobavezujuće ponude je početak marta.

“Gorenje” je u Srbiji prisutno na tri proizvodne lokacije. U Valjevu je organizovan proizvodni centar za frižidere i zamrzivače, a u fabričkom kompleksu u Staroj Pazovi proizvode se bojleri. Fabrika u Zaječaru proizvodi mašine za pranje i sušenje veša.

 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!