Društvo

Građani mogu da se prijave za pomoć od 28. aprila

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je da će se 28. aprila krenuti sa prijavama za isplatu 60 evra svim punoletnim građanima.

Građani koji nemaju već otvoren račun u nekoj banci, izabraće banku preko koje žele da im bude isplaćen novac i time se automatski prijaviti za pomoć.

Tako će im biti otvoren jednokratni namenski račun, bez ikakvih troškova. Nakon podizanja novca, namenski račun će biti ugašen. Takođe treba da označe polje kojim potvrđuju saglasnost za obradu ličnih podataka, prenosi B92.

Svi punoletni građani imaju pravo na po 60 evra, a isplata će ići u dve rate - prva u maju 2021. a druga u novembru. Penzioneri će dobiti dodatnih 50 evra.

Takođe, Mali je najavio da od 1. marta kreću prijave za pomoć svim ugroženim privrednicima, tri puta po 50 posto minimalne zarade za sva preduzeća, mikro, mala srednjai velika preduzeća u Srbija, što je oko milion i po zaposlenih. Takođe jedan pun minimalac za one sektore koje smatramo najugroženijim turizam, ugostiteljstvo, renta-kar agencija.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!