Svet građevinarstva-nekretnina

Grčka kompanija “Aktor” podizvođačima duguje 7 miliona evra

Vršilac dužnosti direktora “Koridora Srbije” Zoran Babić, načelnica Pirotskog okruga Dragana Tončić, predsednik Privredne komore u Pirotu Dragan Kostić i direktori grčkog "Aktora" Aron Peles, Haralampos Babis, Mihalis Baruzoglu i Konstantinos Panajotidis, održali su sastanak sa podizvođačima radova na istočnom kraku “Koridora 10”.

Cilj je bio dogovor o dinamici isplate podizvođačima radova sa ovog područja, kojima je "Aktor" dužan oko 7 miliona evra, piše list “Večernje novosti”.

Kako je nakon sastanka saopšteno, glavni izvođač radova "Aktor" koji je angažovao podizvođače: "Fri tajm", "Dea gradnja", "Era trans","Grejsi", "Kubik trans", "Drumovi AD", "Balkan stil", "Hepi stars" i "Hepines", grčka kompanija će dugove izmiriti u roku i na način, koji neće ugroziti radove na budućoj panevrospkoj saobraćajnici.

Unače, "Aktor" trenutno izvodi radove na kosini kod sela Gradinje, na 700 metara do graničnog prelaza Gradina. Ravodi bi trebali da budu završeni 15. decembra, nakon čega će na istočnom kraku “Koridora 10” ostati još deonica Bancarevo od nekih 12 kilometara. Gotovo svi podizvođači kažu da su zbog nenaplaćenih potraživanja dovedeni u tešku situaciju i da je njihovo dalje poslovanje , odnosno opstanak ,pod velikim znakom pitanja.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!