Prodaja

Huawei: Sporiji rast prihoda - Isporučeno 153 miliona pametnih telefona

Huaweijev glavni izvršni direktor (CEO) Ken Hu na svom je službenom WeChat korisničkom računu objavio kako su prihodi tvrtke tijekom 2017. godine ostvarili rast od 15% na iznos od 92 milijardi američkih dolara.

Riječ je o smanjenju rasta u odnosu na 2016. godinu, kada je rast prodaje iznosio 32%. Tijekom 2017. godine Huawei je isporučio ukupno 153 milijuna pametnih telefona. Huawei je uspješan na tržištu ponajviše zahvaljujući svojem odjelu za mrežnu tehnologiju, ali i zahvaljujući high-end pametnim telefonima prihvatljive cijene.

Huaweijev odjel koji se bavi uređajima kao što su spomenuti pametni telefoni i pametni satovi, ove će godine zabilježiti rast prihoda od 30% na iznos od 36,16 milijardi američkih dolara. Kineskoj tvrtki već je duže vremena cilj preteći Apple i zasjesti na drugo mjesto vodećih proizvođača pametnih telefona na svijetu odmah iza Samsunga.

Huawei je zaslužan za 10,4% svih isporučenih pametnih telefona tijekom 2017. godine, dok je Apple isporučio 12,4% svih pametnih telefona. Huawei je također ugrabio 4,9% svih prihoda od pametnih telefona na tržištu.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!