Trgovina

"IKEA" gradi još dva objekta u Srbiji

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević izjavio je da je u planu izgradnja još dva objekta u narednih pet godina, da će vrednost ukupnih investicija biti 200 miliona evra, što će značiti i više novih radnih mesta.

Đorđević je rekao da dolazak Ikee otvara vrata i drugim velikim investicijama u Srbiju, što za tu zemlju predstavlja direktan doprinos boljem standardu i kreiranju novih radnih mesta, navodi se u saopštenju.

"U planu je da u narednih pet godina izgrade još dva objekta, od kojih bi jedan nalik postojećem objektu Ikee trebalo da se nađe na drugoj strani grada. Vrednost, tada, ukupnih investicija biće 200 miliona evra, a dobra vest za sve naše građane je da će to značiti i nova radna mesta. Verujem da će njihovi planovi biti realizovani, a da će naših 1.200 radnika tada biti radnici Ikee", rekao je Đorđević.

Ambasador Lundin je zahvalio ministru Đorđeviću na poseti Ikei i najavio da će Ikea postepeno širiti poslovanje u Srbiji i proširiti svoju mrežu saradnje sa drugim preduzećima.

"Ikea za Švedsku predstavlja nešto izuzetno pozitivno u trgovinskim odnosima naše zemlje", naglasio je ambasador i dodao da je otvaranje Ikee u Srbiji "još jedan korak napred u privrednim odnosima Srbije i Švedske".

Đorđević je rekao da Švedska i Srbija imaju dobru saradnju, uz konstataciju da ta saradnja može biti mnogo bolja i intenzivnija, kako u oblasti privredne saradnje, tako i ukupne ekonomije.

On je podsetio da je Ikea jedna od najvećih investicija u Srbiji, gde je do sada investirano 60 miliona evra, i da danas Ikea zapošljava 330 radnika.

 

Izvor: N1

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!