Svet građevinarstva-nekretnina

Immorent Singidunum, članica Erste Grupe Immorent iz Austrije, dobila je BREEAM sertifikat za primenu ekoloških rešenja u izgradnji

Za izgradnju poslovnog kompleksa Sirius Offices u Beogradu, projekat u koji je uložila 62 miliona evra, kompanija Immorent Singidunum– članica Erste grupe, dobila je prestižni BREEAM sertifikat za društveno odgovoran pristup poslovanju i primenu ekološki naprednih rešenja u izgradnji u upravljanju objektima.

Savremena vizija razvoja projekata i najnaprednija arhitektonska i dizajnerska rešenja primenjena na projektu Sirius Offices, ocenjena su kao izvanredna, ocenom Excellent na BREEAM sertifikatu, koji je dodeljen investitoru projekta – kompaniji Immorent Singidunum, članici Erste Grupe iz Austrije. Ovo priznanje temelji se na ispunjenju širokog spektra ekoloških kriterijuma i proceni uticaja građevinskih rešenja na životnu sredinu, a prema svetski poznatom i priznatom metodu sertifikacije nekretnina - BRE Environmental Assessment Method (BREEAM).

Sertifikat odražava vrednost nekretnine sagledane kroz prizmu unapređenih rešenja i njihovih performansi u čitavom životnom ciklusu izgrađenog poslovnog okruženja, od izgradnje objekata do njihove upotrebe i renoviranja. To znači da projekti sa BREEAM ocenom doprinose uspostavljanju održivijeg okruženja i veće dobrobiti za zajednicu, uz štednju neobnovljivih prirodnih resursa.

„Enterijer kompleksa Sirius Offices dizajniran je u skladu sa savremenim pristupom poslovanju, koje se brzo menja i prilagođava potrebama zaposlenih, ali suštinski odražava vrednosno usmerenje članica Erste Grupe ka društveno i ekološki odgovornom poslovanju. Zadovoljstvo je poneti priznanje koje potvrđuje značaj održive poslovne vizije i motiviše nas da pred sebe postavimo još ambicioznije ciljeve u budućnosti“, istakao je Volfgang Hausner, generalni direktor Erste Group Immorent GmbH, povodom dobijanja BREEAM sertifikata.

Sirius Offices kompleks prostire se na površini od 30.800 bruto kvadratnih metara, a uključuje i 376 parking mesta. Sve zgrade unutar kompleksa izgrađene su u skladu sa BREEAM standardima, kako bi se obezbedili idealni uslovi rada i optimizovali troškovi korisnika, uz poštovanje strogih zahteva energetske efikasnosti. Podrazumevana je i minimalna potrošnja energije za grejanje i hlađenje, kao i upotreba obnovljivih i recikliranih materijala.

Immorent Singidunum je članica Erste Grupe, specijalizovana za finansiranje nekretnina i razvoj projekata u regionu CIE. Od svog osnivanja, ova austrijska kompanija je prerasla u pružaoca usluga sa sveobuhvatnom ekspertizom u čitavom lancu razvoja nekretnina, od izgradnje do prodaje, uključujući i širok spektar rešenja za finansiranje projekata u oblasti nekretnina.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!