Finansijske usluge

Intesa Leasing finansirala najviše u Srbiji u 2020

Intesa Leasing prema najnovijem izveštaju, nakon prvih devet meseci poslovanja zauzima prvo mesto na tržištu mereno novim plasmanima, sa tržišnim učešćem od preko 20%.

Nivo portfolija je rekordno porastao na preko 150 miliona evra, što predstavlja izuzetan rezultat ostvaren uprkos trenutnoj krizi izazvanoj pandemijom korona virusa. Intesa Leasing je, u odnosu na isti period prošle godine, realizovala za 10% više Ugovora sa klijentima i ostvarila čak 5% veću finansiranu vrednost.

„Zahvaljujući trudu i radu naših zaposlenih, konstantnom ulaganju u razvoj digitalizacije i poslovnih procesa i uz podršku Banca Intesa, period vanrednog stanja smo dočekali spremno. U svakom trenutku smo bili na raspolaganju našim klijentima bez bilo kakvog prekida, što je doprinelo da Intesa Leasing bude prvi izbor u ovom izazovnom periodu. Potpisali smo i novu kreditnu liniju sa EBRD, koja je usmerena ka podršci malim i srednjim preduzećima kako bi poboljšali svoju konkurentnost tokom i nakon perioda pandemije.“, izjavio je Darko Popović, predsednik Upravnog odbora Intesa Leasing.

Kako bi dodatno podržala mala i srednja preduzeća u Srbiji, kompanija Intesa Leasing je potpisala novu kreditnu liniju sa Evropskom bankom za obnovu i razvoj (EBRD) i Evropskom unijom (EU), u iznosu od 10 miliona evra. Ovo je četvrta kreditna linija sa EBRD, koja je posebno značajna za sektor malih i srednjih preduzeća, jer su najizloženija udarima krize izazvane pandemijom koronavirusa. Intesa Leasing će kroz ovu liniju ponuditi malim i srednjim preduzećima olakšan pristup finansijskim sredstvima za nabaku građevinske, poljoprivredne i proizvodne opreme i komercijalnih vozila kako bi poboljšali svoju konkurentnost. Kreditna linija za konkurentnost omogućava preduzećima povraćaj 15% od ukupnih investicionih troškova koja su deo programa, što predstavlja jedinstvenu ponudu u našoj zemlji. Intesa Leasing i EBRD su kroz tri kreditne linije koje su do sada realizovane, podržale privredu sa 55 miliona evra.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!