Finansijske usluge

Investicioni krediti za unapređenje energetske efikasnosti u poljoprivredi

Banca Intesa, članica međunarodne bankarske grupacije Intesa Sanpaolo, uvrstila je u ponudu EE Farmer invest, dugoročni investicioni kredit za kupovinu energetski efikasne pogonske mehanizacije namenjen registrovanim poljoprivrednim gazdinstvima.

EE Farmer invest kredit Banca Intesa odobrava sa rokom otplate od 25 meseci do 72 meseca, uz mogućnost korišćenja grejs perioda do 12 meseci. Kredit je dostupan u iznosu od 5.000 do 500.000 evra u dinarskoj protivrednosti, uz minimalno učešće od 20 odsto od ukupne vrednosti investicije.

„Uvažavajući ESG aspekte u svim oblastima poslovanja, ponudu kredita za unapređenje energetske efikasnosti proširili smo i na segment registrovanih poljoprivrednih gazdinstava. Imajući u vidu činjenicu da je poljoprivreda značajan uzročnik globalnog zagrevanja i emisije štetnih gasova, između ostalog i usled korišćenja zastarele mehanizacije, želimo da pomognemo klijentima da nabavkom savremene opreme investiraju u modernizaciju proizvodnje i ujedno smanje svoj karbonski otisak, istovremeno umanjujući indirektni uticaj banke na životnu sredinu i doprinoseći racionalnijem upravljaju resursima u uslovima globalne energetske krize“, izjavio je Željko Petrović, član Izvršnog odbora i direktor Divizije za poslovanje sa fizičkim licima i malim biznisom Banca Intesa.

Stalno unapređenje proizvoda i usluga na planu održivog razvoja i cirkularne ekonomije deo je strateškog opredeljenja Banca Intesa da posluje u skladu sa ESG principima. Uz podršku svoje matične grupe Intesa Sanpaolo, banka je podržala projekte cirkularne ekonomije sa 28 miliona evra kredita tokom ove godine i plasirala dodatnih 25 miliona evra za unapređenje energetske efikasnosti, zaštitu životne sredine i podršku preduzetnicama.

U isto vreme, zahvaljujući raznovrsnosti ponude, vrhunskoj usluzi i unapređenju distributivnog modela, kreditna podrška banke registrovanim poljoprivrednim gazdinstvima je u prvih deset meseci 2022. godine dostigla nivo od 50 miliona evra, što predstavlja povećanje od 37 odsto u odnosu na isti period prethodne godine.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!