Društvo

Iskazivanje interesovanja za vakcinisanje protiv COVID-19 putem Portala eUprava

Građani Srbije popunjavanjem jednostavnog upitnika na Portalu www.euprava.gov.rs mogu iskazati interesovanje za vakcinisanje protiv Covida-19. To je prvi korak u organizaciji masovne vakcinacije i dobijanja termina i mesta imunizacije u skladu sa prioritetima koje je propisao Insitut za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović“ Batut.

Da bi koristili ovu uslugu na Portalu eUprava građani ne moraju da budu registrovani korisnici. Nakon popunjavanja upitnika dobija se SMS i i-mejl potvrde. U svakom trenutku je moguće obrisati ili izmeniti iskazano interesovanje.

Pokrenut je i kontakt centar putem kojeg će građani moći takođe da iskažu interesovanje za vakcinisanje protiv Covida-19 na telefon 0800 222 334.

Upitnik se može popuniti i za bliže članove porodice. Potrebno je navesti njihove podatke i ostaviti kontakt. Ukoliko član porodice, za kojeg popunjavate uslugu, nema mobilni telefon ili i-mejl, možete navesti svoj.

Kako da popunite upitnik?

• Da biste iskazali interesovanje i popunili upitnik kliknite na dugme ”Pokreni uslugu”.

• Nakon toga potrebno je da popunite formular i navedete tražene podatke.

• Imejl i kontakt telefon je neophodno da ostavite, kako bismo mogli posle da as kontaktiramo i javimo termin vakcinacije.

• Možete da odaberete bilo koji tip vakcine za koji je Agencija za lekove i medicinska sredstva (ALIMS) potvrdila bezbednost, efikasnost i kvalitet, ili možete da odberete željenog proizvođača vakcine (jednog ili više).

• Nakon što uspešno popunite upitnik na imejl i putem SMS poruke dobićete potvrdu sa detaljima.

• Nakon što iskažete interesovanje, putem imejla i SMS-a obavestićemo Vas o terminu i mestu vakcinacije u zavisnosti od prioriteta imunizacije koji definiše Insitut za javno zdravlje „Dr Milan Jovanović Batut“.

 

 

 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!