Projekti

Izabran pobednik ovogodišnjeg konkursa STARTAP AKCELERATOR FRANCUSKO-SRPSKE PRIVREDNE KOMORE

Francusko-srpska privredna komora (CCIFS) je treću godinu zaredom realizovala konkurs Startap akcelerator, program mentorske podrške za startapove i preduzeća osnovana pre najviše godinu dana. Odabran je jedan startap koji će narednih godinu dana uživati podršku Upravnog odbora Komore.

Francusko-srpska privredna komora je u okviru konkursa za Startap akcelerator primila 30 prijava od kojih je četiri ušlo u uži krug, a nakon prezentacije pred članovima Upravnog odbora, izabran je projekat startapa White Lemur : SOMA koji se bavi proizvodnjom biorazgradivog materijala iz poljoprivrednog otpada za zamenu polistirena u industriji.

Pobednik startap akceleratora White Lemur osvojio je jednogodišnji program mentorske podrške članova Upravnog odbora Komore kada je reč o svim aspektima poslovanja: pravnim, marketinškim, finansijskim i projektnim, a u cilju daljeg razvoja njihovog biznisa. Članovi Upravnog odbora, direktori i menadžeri najvećih francuskih kompanija koje posluju u Srbiji će svojim iskustvom, kontaktima i idejama pomoći startapu da razvije biznis. Takođe, pobednik stiče pravo na članstvo u Komori i time uvećava svoju vidljivost i proširuje mrežu kontakata. 

Francusko-srpska privredna komora je pokrenula ovaj program sa ciljem da podrži preduzetništvo i doprinese razvoju startapova, a samim tim ona prenosi i najbolje francuske poslovne prakse. Podrška startapovima upravo je jedan od prioriteta ekonomske politike u Francuskoj.

 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!