Izvoz

Izvoz IT-a ove godine dostiže milijardu evra

Srbije će ove godine prvi put dostići izvoz IT-a vredan milijardu evra, izjavio je danas ministar za tehnološki razvoj i inovacije Nenad Popović

Srbije će ove godine prvi put dostići izvoz IT-a vredan milijardu evra, izjavio je danas ministar za tehnološki razvoj i inovacije Nenad Popović i naglasio da je u 2017, takođe, prvi put naša zemlja izvezla više IT proizvoda nego žitarica. Popović je rekao da će u 2018. izvoz IT-a biti povećan za oko 20 odsto.

Takođe, džava je iz budžeta za ovu godinu izdvojila pet puta više novca za podršku inovacijama, naglasio je Popović u Privrednoj komori Srbije, gde je predstavljen Evropski institut za inovacije i tehnologije (Evrpske komisije) - EIT Awarenes s Day in Serbia.

 

Popović ističe da je u 2018. za tri puta povećan budžet Fonda za inovacionu delatnost, kao i da će zajedno sa novcem koje će biti na raspolaganju njegovom ministarstvu sredstva biti ukupno povećana pet puta za razvoj inovacija.

 

Popović je naveo i da je prošle godine izvoz IT usluga iz Srbje dostigao 750 miliona evra i prvi put u istoriji prevazišao izvoz žiarica iz naše zemlje.

 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!