Projekti

Jačanje protoka poslovnih informacija u regionu

Adria Business Information Network: Važan korak u razvoju transparentnog regionalnog tržišta poslovnih informacija

Konferencija regionalnih bonitetnih agencija s područja bivše Jugoslavije, Adria Business Information Network, održana je ove godine u Zagrebu pod pokroviteljstvom preduzeća EL KONCEPT d.o.o., vlasnika Fininfo portala (www.fininfo.hr). Dosadašnjim partnerima se kao novi član pridružio makedonski Target group d.o.o. Proširenje saradnje će doprineti upotpunjenju opsega regionalnih poslovnih i bonitetnih informacija, kao i povećanju njihovog kvaliteta.

„Memorandum o saradnji“ su početkom 2016. godine potpisali LRC BIS d.o.o. (BiH), Business Intelligence Consulting d.o.o. (Crna Gora), Prva bonitetna agencija d.o.o. (Slovenija), CUBE Team d.o.o. (Srbija) i EL KONCEPT d.o.o. (Hrvatska) i tako stvorili prvo udruženje regionalnih bonitetnih agencija od raspada bivše Jugoslavije. Cilj članica Adria Business Information Network je da svojim korisnicima omoguće transparentniji i jednostavniji pristup relevantnim informacijama o njihovim sadašnjim i potencijalnim poslovnim partnerima na području zemalja bivše Jugoslavije. Na taj način Adria Business Information Network doprinosi smanjenju rizika poslovanja, ojačava pravnu i finansijsku sigurnost i olakšava i ubrzava saradnju i promet roba na ovom, nekad jedinstvenom, ekonomskom prostoru.

U Zagrebu 7.decembra je održana 4. konferencija regionalnih bonitetnih agencija na kojoj je po prvi put od njenog osnivanja povećan broj članica, pristupanjem kompanije Target group iz Makedonije. Učesnici konferencije su razgovarali o daljem proširenju uspešne višegodišnje saradnje i dogovorili  njeno unapređenje koje će uskoro predstaviti svojim klijentima. Članice Adria Business Information Network ističu kako će dublja povezanost lokalnih bonitetnih agencija omogućiti preduzećima brži dolazak do informacija koje su im potrebne u poslovanju. Ujedno, brži i opsežniji protok regionalnih informacija će podstaći izvozne aktivnosti lokalnih preduzeća i tako pozitivno uticati na rast privrede.

Srpski poslovni portal B2B Online (www.b2bonline.rs), u vlasništvu kompanije CUBE Team d.o.o., dostupan je korisnicima u Srbiji od 2014. godine.

Portal B2B Online omogućava donošenje kvalitetnih i pouzdanih poslovnih odluka, zasnovanih na relevatnim informacijama i analizama, koje osiguravaju efikasno i stabilno poslovanje. Na jednom mestu, u vidu veb aplikacije, okupljene su i prezentovane vredne i najnovije poslovne i finansijske informacije o privrednim subjektima u Srbiji. Na taj način B2B Online pruža podršku svojim korisnicima u povećanju prodaje i rezultata poslovanja, kao i sniženju poslovnih rizika.

Srđan Okanović, direktor proizvodnje i razvoja u kompaniji CUBE Team d.o.o., pojasnio je značaj regionalne saradnje bonitetnih agencija:

„Zbog interesovanja koje postoji među privrednim subjektima iz Srbije za poslovnim informacijama o kompanijama iz zemalja regiona, CUBE Team je aktivni učesnik regionalne mreže bonitetnih agencija Adria Business Information Network, od samog njenog nastanka. To znači da klijentima na zahtev omogućavamo pristup ključnim poslovnim informacijama o kompanijama iz Crne Gore, Makedonije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Slovenije, nudeći kreditne i bonitetne izveštaje, poslovne baze, analize i ostale relevantne informacije. Na ovaj način olakšava se poslovanje sa postojećim, ali i pronalazak i uspostavljanje novih poslovnih veza i partnerstava u regionu. Pre svega, tražnja za „regionalnim poslovnim informacijama“ i zadovoljstvo naših korisnika, nas guraju dalje u pravcu većeg regionalnog povezivanja i doprinosa razvoju regionalnih servisa u okviru Adria Business Information Network.“

UČESNICI REGIONALNOG SASTANKA  BONITETNIH AGENCIJA (ADRIA BUSINESS INFORMATION NETWORK) U ZAGREBU

LRC BIS d.o.o. (BiH) - www.lrcbh.com

Business Intelligence Consulting Montenegro d.o.o. (Crna Gora) - www.biconsulting.me

Target group d.o.o. (Makedonija) - www.targetgroup.mk

Prva bonitetna agencija d.o.o. (Slovenija) - www.ebonitete.si

Cube Team d.o.o. (Srbija) - www.cubeteam.com

EL KONCEPT d.o.o. (Hrvatska) – www.fininfo.hr

 

 

 

 

CUBE TEAM D.O.O BEOGRADhttps://cubeteam.com

CUBE Team je savetnik i pomoć korisnicima prilikom donošenja odluka. Naša rešenja i proizvodi su namenjeni unapređenju poslovanja i rastu kompanije, bez obzira na veličinu. Cilj nam je da budemo partneri u uspehu naših klijenata.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!