Berza

Kanadska berza pokreće regulisanu platfomu za finansiranje tokena

Kanadska berza hartija od vrednosti (CSE) najavila je 13. februara da će uskoro pokrenuti platformu za kliring  na bazi itirijum (ETH) blokčeina koji omogućava kompanijama prikupljanje kapitala sa tokenizovanim hartijama od vrednosti.

Prema najavama CSE-a, kompanije koje koriste platformu temeljenu na blokčeinu mogu izdavati “Security Token Offerings“ (STO) investitorima kao sredstvo za prikupljanje kapitala. Oni koji emituju tokene preko platforme CSE će “biti podložni putpunom regulisanju od strane važećih komisija za hartije od vrednosti”.

U saopštenju se navodi da će platforma imati koristi i za "velike, kredibilne kompanije", kao i za "početnike" koji po prvi put traže pristup tržištima kapitala.

U saradnji sa novom platformom, CSE je potpisao “Memorandum razumevanja” sa Kabuni Technologies, platformom za proizvodnju zasnovanu na blokčeinu koja prati 3D štampane proizvode. Kabuni mora najpre podneti prospekt britanskoj Komisiji za hartije od vrednosti (BSCE), ako bude odobrena, emisija STO-a od strane Kabunia bi "značilo da je  prvi put tokenizovana hartija od vrednosti u ponudi na priznatoj berzi hartija od vrednosti”.

Predsedavajući američke Komisije za hartije od vrednosti Džej Klejton ponovio je prošle nedeljena saslušanju u Senatu da svaki ICO token koji je SEC prepoznao kao hartiju od vrednosti mora biri registrovan u SEC-u, ukoliko se on nudi američkim investitorima. Klejton je to izjavio i u decembru 2017. godine, uz napomenu da se od tada još nijedan ICO nije uspešno registrovao kod SEC-a.

Kodak planira da pokrene regulisani ICO i da ga ponudi američkim investitorima kao tokenizovane hartije od vrednosti koje su u skladu sa zakonima SAD.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!