Agro svet

Kompanije iz Srbije na vodećem svetskom sajmu organskih proizvoda

Devet kompanija iz Srbije predstaviće svoje proizvode na 30. Međunarodnom sajmu organskih proizvoda Biofach, koji se održava u Nirnbergu u Nemačkoj od 13. do 16. februara 2019. godine.

Biofach je već tri decenije vodeći sajam organskih prehrambenih i tekstilnih proizvoda i kozmetike u svetu. Na nacionalnom štandu Srbije predstaviće se preduzeća sa širokim asortimanom proizvoda, od svežeg i zamrznutog voća i povrća do sušenih i prerađenih proizvoda.

Nastup kompanija iz Srbije organizuju „Služba za organsku proizvodnju“ Privredne komore Srbije i Nacionalna asocijacija „Serbia Organica“, uz podršku Razvojne agencije Srbije i Nemačke organizacije za međunarodnu saradnju GIZ. Podršku određenom broju kompanija i izlagača daće i IPD, institut koji okuplja nemačke kompanije koje uvoze proizvode iz celog sveta. Cilj ove podrške je uspostavljanje saradnje sa potencijalnim partnerima i osnaživanje u što boljem predstavljanju i prodaji.

Sajam se održava pod pokroviteljstvom Međunarodnog pokreta za organsku poljoprivredu (IFOAM). Tokom 4 dana, kroz direktne kontakte, ali i veliki broj konferencija, seminara i radionica, utvrđuju se trendovi na organskom tržištu. Godinama unazad, na Biofach-u se predstavi preko 2.000 izlagača, a događaj okupi oko 50.000 posetilaca iz celog sveta.

Kroz projekat Nemačko-srpske razvojne saradnje koji podržava razvoj privatnog sektora u Srbiji, dugi niz godina se podržava razvoj organskog sektora u Srbiji. Podrška izlagačima na Biofach-u samo je jedna u nizu aktivnosti usmerenih na povećanje broja direktnih kontakata i jačanje tržišnih performansi naših organskih proizvođača, kako na stranom, tako i na domaćem tržištu.

 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!