Trgovina

Koncesiju za Apoteku "Novi Sad" dobila nemačka kompanija “Benu”

Ugovor sa jednom od najvećih svetskih farmaceutskih kompanija "Benu", koja je dobila koncesiju za Apoteku "Novi Sad" potpisali su gradonačelnik Miloš Vučević i predstavnici te nemačke kompanije.

Time je Apoteka "Novi Sad" zvanično od u javno-privatnom partnerstvu sa kompanijom "Benu" i to za narednih 15 godina, a zadržaće apoteke na 28 lokacija u gradu.

"Nadam se da će apoteke nastaviti da rade, da će usluga biti još kvalitetnija, u njima će raditi naši ljudi, koji su i do sada bili zaposleni u gradskoj Apoteci i koji su izdržali veliki teret prethodnih godina, dok je rešavan njen status", rekao je Vučević.

Generalni direktor Apoteke "Benu Srbija" Dejan Aleksov rekao je da je ovo prvi koncesioni ugovor koji je ta kompanija potpisala sa jednom državnom apotekom u Srbiji.

"Zato smo zahvalni Gradu na odlučnosti i sposobnosti da pravi dugoročne planove. Nadamo se da će i drugi gradovi slediti ovaj primer. “Benu” je najveći lanac apoteka i deo je nemačke grupacije “Feniks” i ima preko 2.400 apoteka širom Evrope, a u Srbiji posluje na 370 lokacija. Novosađani će dobiti zdravstvenu uslugu iz oblasti farmacije kakvu do sada nisu imali i biće na evropskom nivou", rekao je Aleksov, prenosi RTV.

Koncesionar je po ugovoru obavezan da zadrži 46 zaposlenih farmaceutske delatnosti kojima će biti ponuđeni ugovori o radu. Za one radnike koji nisu među ovih 46, za koje se ne nađe rešenje, biće napravljen program tehnološkog viška.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!