Računovodstvo i finansije

Konferencija FINIZ 2018

Konferencija FINIZ 2018 održava se 7.decembra 2018. godine na Univerzitetu Singidunum.

Posebnu pažnju na konferenciji FINIZ 2018 izaziva sesija Računovodstvo i revizija na kojoj će se diskutovati sledeće teme:

1. Nefinansijsko izveštavanje - sadržina i korist od takvog izveštavanja;

2. Kvalitet finansijskog izveštavanja;

3. Eksterna revizija finansijskih izveštaja-  trošak ili investicija obveznika revizije ;

4. Panel diskusija na temu koristi od eksterne revizije finansijskih izveštaja.

Značajno interesovanje će izazvati panel diskusija na temu „Razvoj alternativnih oblika finansiranja u Srbiji“ u okviru sesije Finansijska tržišta. Cilj je da se otvore teme razvoja tržišta kapitala u Srbiji kroz nove finansijske instrumente u okruženju koje se ubrzano menja pod uticajem razvoja novih tehnologija.

Aktuelna sesija Udruženje internih revizora (UIRS) pod nazivom ”Uloga interne revizije u identifikovanju, sprečavanju i ublažavanju mogućih štetnih posledica u poslovanju organizacija” biće uvod u panel diskusiju na sesiji Forenzika. Ovogodišnji naziv sesije je ”Metode i tehnike forenzike i prevencije krivičnih dela u oblasti privrede”. Diskusija će pokriti pitanja vezana za forenzičko mišljenje, forenzičke revizorske metode i primenau digitalizacije u finansijskoj forenzici. Posebno će se razmatrati mere prevencije krivičnih dela u oblasti privrede, kao što su interne dojave sumnjivih aktivnosti i metode zaštite uzbunjivača.

U praksi postoji najviše dilema na temu procena, stoga će se u sesiji Procenitelja pod nazivom ”Razlike u tumačenju regulative iz oblasti procene vrednosti nekretnina i stečajnog postupka” razmatrati sledeće teme: analiza odredbi novog Zakona o  proceniteljima vrednosti nepokretnosti u Republici Srbiji i razlika između trenutno važeće zakonske regulative iz oblasti stečajnog postupka i ovog zakonskog akta. Cilj sesije jeste sagledavanje razlika u postupku procene vrednosti za potrebe stečajnog postupka i kasnijih efekata upotrebe procenjene vrednosti u finansijskom izveštavanju. Pored toga, diskusija će se voditi na temu poreskih aspekata procenjene vrednosti nekretnina.

Posebna pažnja će biti posvećena srednjoškolcima i studentima kroz sesiju Preduzetništvo, koja će obuhvatiti sledeće celine:

1. „Uspešne preduzetničke priče“

2. „Coin&Funds takmičenje srednjoškolaca“

3. Panel-diskusija na temu socijalnog preduzetništva: "Socijalno preduzetništvo u Republici Srbiji: izazovi i perspektive"

Cilj sesije „Uspešne preduzetničke priče“ je da približi stvaran svet biznisa mladim ljudima koji žele da razviju sopstveni posao. Da bi od kreativne ideje nastao uspešan posao, neophodna su određena znanja i veštine. U razgovoru sa uspešnim mladim preduzetnicima saznaćemo iz prve ruke njihova iskustva – kako su započeli posao, šta su bili problemi, kako su ih prevazišli? 

Igra „Coin&Fund“ je dizajnirana i implementirana kao edukativni alat pomoću kojeg će korisnici svih nivoa znanja imati priliku da kroz simulaciju vide kako njihove odluke kao direktora virtuelnih kompanija utiču na poslovanje celokupnog preduzeća. „Coin&Fund“ uči studente i učenike srednjih škola o pravilnom i analitičkom sagledavanju odluka u biznisu, čineći ih boljim kolegama, zaposlenima i preduzetnicima, jer potpuno simulira poslovanje nekog aspekta preduzeća i celog preduzeća. Učesnik igre će biti izvršni direktor fiktivnog preduzeća koji donosi odluke o poslovanju kako bi postigao što bolji poslovni rezultat. Igra se igra u timovima. Mentori timova su iskusni stručnjaci iz prakse, pre svega, finansijski direktori u Srbiji.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!