Najava

Konferencija "GROW UP - snaga zemlje": Najeminentniji stručnjaci iz sveta agrobiznisa na jednom mestu

Najveća regionalna agrobiznis Konferencija „GROW UP - snaga zemlje“ okupiće na jednom mestu najrelevantnije eksperte, institucije, funkcionere iz zemlje i regiona, vlasnike gazdinstava, stejkholdere, stručnu javnost u oblasti poljoprivrede i prehrambene industrije.

Jedinstvena debata koju organizuju Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i Privredna komora Srbije, biće organizovana 31. maja i 1. juna 2023. godine na Kopaoniku.

Prisutnima će se obratiti domaći i strani eminentni naučnici i profesori, najviši zvaničnici Vlade Srbije, ministri iz regiona među kojima su iz Republike Srpske, Crne Gore, Severne Makedonije, predstavnici međunarodnih institucija, EU, javnih preduzeća, kao i poslovna javnost.

Više od 30 stručnjaka iz zemlje i regiona govoriće tokom dva dana na pet panela, a više od 400 prisutnih imaće priliku da čuje i poruke eksperata iz sveta.

Na konferenciji Grow Up - snaga zemlje biće otvorena najznačajnija pitanja, ali i ponuđeni odgovori i rešenja. Gde je Srbija u poređenju sa regionom i svetom, koliko je digitalizacija poljoprivrede potreba, a koliko šansa, koja je uloga IPARD fondova i koje su mogućnosti i raspoloživi izvori finansiranja poljoprivrede, kao i koliki je značaj lanaca snabdevanja i regionalne povezanosti za

ekonomiju, saznaćemo iz izlaganja brojnih stručnjaka i učesnika iz Srbije, regiona i Evrope.

Posebna tema biće uticaj klimatskih promena, odnosno stanje koje je već neko vreme značajno globalno pitanje.

Pet panela “GROW UP”:

● Digitalizacija poljoprivrede, potreba i šansa

● Uloga IPARD fondova i finansiranje poljoprivrede

● Lanci snabdevanja i izvozna šansa

● Regionalna povezanost kao mogućnost razvoja

● Uticaj klimatskih promena

Ovim projektom ističe se značaj poljoprivrede kao najvažnije privredne grane i stuba privrednog razvoja Srbije u godini kada je država izdvojila rekordnu sumu za razvoj ove oblasti.

Svi zainteresovani da prisustvuju Konferenciji mogu da se prijave OVDE.

Naknada za kotizaciju nije predviđena, a broj mesta je ograničen.

 

 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!