Finansijske usluge

Konferencija xCEEd - posvećena inovacijama u finansijskom sektoru

Konferencija xCEEd koja je sa velikim uspehom prvi put pokrenuta prošle godine, održaće se ponovo 22. i 23. maja 2018. godine u hotelu „Metropol” u Beogradu.

Od početka je bila ideja da xCEEd pokaže da je Srbija tržište koje ima potencijal da podnese i iznese tranziciju u finansijskoj tehnologiji. Upravo zbog toga je baš Beograd ponovo izabran za mesto održavanja. Sjajna lista govornika učinila je i da prva konferencija održana 2017. godine dobije izuzetnu posećenost i pažnju, a još tada je njen značaj prepoznala tadašnja ministarka, a danas predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić.

“Čast nam je što će prva osoba Vlade Republike Srbije nakon velikog uspeha prve konferencije, a i njenog nesumnjivo još gušćeg rasporeda ove godine otvoriti konferenciju xCEEd 2018 i što razume potencijal i važnost pozicioniranja Srbije kao zemlje ključne za razvoj finansijske tehnologije u ovom delu Evrope. To je svojim učešćem potvrdila i sama Evropska komisija” izjavio je Pavle Ljujić, direktor kompanije “Paneleven”, jednog od organizatora konferencije.

Od koga

I ove godine je organizator konferencije kompanija “Paneleven” u saradnji sa Evropskom komisijom koja će po prvi put baš u Srbiji imati svoj panel na tuđoj konferenciji.

Evropska komisija će biti domaćin RegTech i Blockchain panela, zajedno sa nacionalnim bankama iz regiona Centralne i Istočne Evrope (CEE) i Zapadnog Balkana koje će pozvati da pričaju o njihovoj ulozi u digitalnom finansijskom tržištu.

Ministarstvo za spoljnu trgovinu (DIT) Velike Britanije i britanska Privredna komora za inovativne platne sisteme (EPA) dovešće neke od najuticajnijih svetskih finansijskih giganata i kreatora promena na globalnom finansijskom tržištu.

Kome

Konferencija xCEEd 2018 je jedinstvena upravo zbog beskompromisnog pristupa. Ona je ekskluzivna i omogućava kako učesnicima pristup najuspešnijim metodama, tako i predavačima u atmosferi koja pored novih saznanja omogućava i nove  kontakte.

Na konferenciji će svoja iskustva i saznanja podeliti ključni inovatori i lideri u FinTech industriji iz 11 zemalja koji zajedno imaju skoro milenijum godina radnog iskustva - punih 800 godina vrhunskogKonferencija xCEEd 2018 je prvi događaj u svetu sa sopstvenom kriptovalutom  xCEEdium, koju će učesnici moći da koriste u posebno dizajniranom Gift Shop-u. Korišćenjem tehnologije Augmented Reality (AR) biće predstavljen i koncept “Filijala budućnosti”, koje će predstaviti ideju finansijskih transakcija za fizička lica u budućnosti.

„Prošle godine smo testirali koncept koji se pokazao odlično, tako da smo ove godine naporno radili da usavršimo svaki detalj, koji će učiniti da je xCEEd 2018 jedinstveno i neponovljivo iskustvo i za učesnike i za predavače“, objašnjava Pavle Ljujić.

Ko

Predavači na konferenciji će biti stručnjaci, poput Džona Berghauta, šefa digitala u poslovnoj banci “Barkliz”, Ane Kuzmine, zamenice direktora prodaje u “Jandeksu”, Alberta Soranca, direktora sistemskog razvoja u “Lojds Benkingu”, Pola Rajzerboroa, direktora prodaje u “Metro banci” i mnogih drugih eksperata sa dugogodišnjim iskustvom u sticanju, ali i prenošenju znanja.

Konferencija će se ove godine baviti temama, poput načina na koji finansijske tehnologije oblikuju bankarstvo današnjice, kao i kako će izgledati banke budućnosti. Obradiće se i problematika milenijalaca i načina da se njima kompanije obrate kao klijentima, kao i profilisanju i obezbeđivanju zadovoljnog klijenta.

 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!