Trgovina

“Lidl” raspisuje konkurs za zapošljavanje više od 1.000 prodavaca

Kompanija „Lidl Srbija“ sutra raspisuje konkurs za zapošljavanje više od 1.000 prodavaca u velikom broju gradova širom Srbije. Ovaj prvi savremeni diskontni lanac u našoj zemlji, operativno poslovanje će započeti tokom 2018. godine, istovremenim otvaranjem između 10 i 20 prodavnica.

U sklopu velikog talasa zapošljavanja, „Lidl“ će otvoriti konkurs za radna mesta u Beogradu, Boru, Inđiji, Leskovcu, Nišu, Novom Sadu, Jagodini, Kikindi, Kragujevcu, Kruševcu, Pančevu, Smederevu, Somboru, Subotici, Šapcu, Užicu, Vršcu i Zrenjaninu. Pored Beograda, gde se planira zapošljavanje oko 300 ljudi, „Lidl“ će u svakom od navedenih gradova zaposliti više od 40 prodavaca.

„Lidl Srbija“ će budućim kolegama ponuditi konkurentne radne uslove, u pogledu naknade, benefita i radnog okruženja. Prodavci u „Lidlu“ imaće petodnevnu radnu nedelju, a elektronska evidencija radnog vremena omogućava plaćanje prekovremenog rada po sistemu „svaki minut se plaća“. Kompanija „Lidl“, koja je zbog fer odnosa prema zaposlenima u više zemalja nagrađivana kao najpoželjniji poslodavac, i u Srbiji će zaposlenima pružati mogućnost profesionalnog razvoja i napretka.

„Raspisivanjem ovog konkursa započinjemo najveći, ali ne i poslednji talas zapošljavanja u Srbiji. Naš cilj je da kupcima širom Srbije ponudimo najbolji odnos cene i kvaliteta po kome je „Lidl“ prepoznat u svetu, pa ćemo, u skladu sa širenjem mreže i potrebama poslovanja, nastaviti sa zapošljavanjem“, poručuje rukovodilac korporativnih komunikacija „Lidla Srbija“, Martina Petrović.

Zainteresovani kandidati koji žele da rade u navedenim gradovima, mogu se prijaviti putem sajta karijera.lidl.rs.  Potrebno je da imaju minimum srednju stručnu spremu, dok je iskustvo u radu sa kupcima prednost, ali ne i obavezujući uslov. U skladu sa „Lidlovim“ jedinstvenim modelom poslovanja, zadaci zaposlenih u prodavnici se ne razdvajaju prema pozicijama, pa prodavci imaju različita zaduženja, od rada na kasi, preko rada u pekari i usluživanja kupaca, do poslova slaganja robe. U sklopu temeljnih priprema za uspešno obavljanje radnih zadataka, „Lidl“ će svim budućim zaposlenima organizovati sveobuhvatnu plaćenu obuku, koja ima za cilj uvođenje u posao i osposobljavanje zaposlenih za rad.

Kompanija „Lidl“ planira početak operativnog poslovanja u Srbiji u toku 2018. godine, otvaranjem između 10 i 20 prodavnica u više gradova istog dana. Bez obzira na to da li je u određenom gradu raspisan konkurs za zapošljavanje ili je u toku gradnja prodavnice, koje će prodavnice biti otvorene u prvom talasu biće naknadno saopšteno. 

 

 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!