Digitalni marketing

Logo - kreativnost u malom pakovanju

Okruženi „tonom“ primera tuđih radova, često upadamo u zamku da je stvaranje logoa jednostavan proces, ali kada se upustimo u vode kreiranja tog čuvenog znaka prepoznavanja, shvatamo da je pred nama dug i nepoznat put. Iz tog razloga, pristup dizajniranju logoa treba biti temeljan i isplaniran.

Prva stvar koju dizajner treba da ima na umu je značenje logoa, koji je mnogo više od boja, fensi fontova i oblika spojenih u celinu. Logo je ključni deo vizuelnog identiteta brenda i, kao takav, u potpunosti se mora poistovetiti sa onim šta predstavlja.

Sada, kada ovo znamo, postavlja se pitanje kako kreirati logo koji će svet oko nas upamtiti? U „sitnicama koje biznis znače“ pomoći će nam Vukašin Vlaisavljević, grafički dizajner marketinške agencije Flexis.

- Naravno, kao i za sve, najpre je potrebna inspiracija, koja se može pronaći na mnogim mestima, počev od web stranica usmerenim ka kreiranju logoa.

- Znanje je moć. Učenje o značenju logoa, istorijatu, najpoznatijim dizajnerima, pomoći će da se razume srž problematike.

- Razvijanje procesa kreiranja. Do konačnog proizvoda vode koraci koji počinju sa intervjuisanjem klijenta i prikupljanjem informacija, preko istraživanja oblasti kojom se klijent bavi. U tom periodu rađaće se i prve konkretne ideje, pa je naredni korak provera da li su one u relaciji sa potrebama klijenta. Ukoliko jesu, skiciranje i izrada logoa mogu da počnu, nakon čega ostaje prezentacija klijentu i prikupljanje informacija za završno editovanje.

- Dizajniranje logoa vid je umetnosti, što samim tim sa sobom povlači i određenu vrstu subjektivnosti. „Ljubav“ prema našem mezimčetu često zna da nam pomuti vid, pa od nekog prosečnog, mi zapravo vidimo remek-delo. Iz tog razloga, ultimativni savet je da se u procesu kreiranja logoa uvek treba obratiti digital marketing agencijama i njihovim dizajnerima. Oko profesionalca zapaziće najsitnije detalje i često ukazati na važna pravila i trendove koji se moraju ispoštovati.

Komentari nisu dozvoljeni za ovaj post.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!