Propisi

Managed document services

Apsolutno konkurentnošću u savremenom poslovnom svetu se smatra distribucija prave informacije pravoj osobi u pravom trenutku. Kako bi se ovo obezbedilo sistem za distribuciju informacija mora da bude efektivan i efikasan.

Filozofija a ne tehnologija

Ključnom informacijom se u svetu u kom živimo može smatrati samo prava informacija na pravom mestu u pravom momentu i u odgovarajućem obliku. Ideja savremenog biznisa, dakle, podrazumeva najkvalitetnije upravljanje informacijama bez obzira na lokaciju.

CERAT vam nudi mogućnost  konkurentske prednosti tako što ćete iskoristiti moć svojih informacija kako bi brza reakcija izazvala veće zadovoljstvo klijenta. Na ovaj način klijent dobija najveću vrednost iz distribuirane informacije a ujedno i obezbeđuje najbrži povraćaj investicije.

Tri ključne faze procesa

Sistem koji nazivamo „Managed Document Services“ obuhvataju tri osnovna elementa upravljanja dokumentacijom: SNIMANJE  (stvaranje informacija), TRANSFORMACIJA (kretanje informacija) i UPRAVLJANJE (obrada informacija koja dodaje poslovnu vrednost).

Pre samog razvoja sistema „Managed Document Services“ u okruženju klijenta, proučava se poslovni pristup, korišćenje i čuvanje štampanih i elektronskih dokumentacija. Pregledom uređaja i štampanih informacija, optimizuje se infrastrukturu kako bi zaposleni imali pravu podršku za obavljanje svoje osnovne delatnosti.

Sledeći korak je analiza – šta se i zašto štampa. Zatim se primenom sistema „Upravljanja štampom“ maksimizuje produktivnost, eliminiše škart i smanjuju troškovi. Na taj način počinje upravljanje informacijama.

Posebna pažnja se posvećuje bezbednosnim aspektima upravljanja, gde se sistem prilagođava da optimizuje procese i napravi ih efikasnijim i efektnijim što ubrzava promenu.

CERAT se trudi da u svakom delu ovog procesa sarađuje sa klijentom i prilagođava svoje preporuke biznis što je samo po sebi garancija kontinuiranog razvoja i napretka.

Optimizacija troškova

Istraživanja pokazuju da troškovi administracije u Evropi prevazilaze cifru od 14 milijardi eura godišnje, tako da se optimizacija troškova postavlja kao jedan od ključnih aspekata u savremenom poslovanju. Količina objavljenih digitalnih informacija svakoga dana eksponencijalno raste. Tim informacijama je neophodno upravljati i koristiti ih u poslovanju na najkorisniji mogući način.

Šira slika

Gledajući naprednije, za svaku organizaciju, ovo postaje apsolutno ispravan put kojim treba da ide.

Ako pogledamo ideju Organizational Change Management procesa i primene Project Mangement sistema kao takvog, MDS je definitivno prvi korak organizacije ka budućnosti.

Centar za razvoj arhivskih tehnologija - CERAThttp://cerat.rs/

Centar za razvoj arhivskih tehnologija je međunarodna, strukovna, neprofitna organizacija koja se bavi novim tehnologijama u oblastima upravljanja dokumentima, informacijama, elektronskim dokumentima, arhiviranjem i zaštitom arhivske građe.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!