Industrija

Matijević kupuje ITM, kompaniju čiji je bivši vlasnik Toplica Spasojević?

Kompanija ITM grupa, u bivšem vlasništvu Toplice Spasojevića, mogla bi da završi u rukama preduzetnika Petra Matijevića, nezvanično saznaje B92.

ITM grupa se prodaje iz stečaja, a licitacija je za desetak dana. Da su zainteresovani za preuzimanje potvrdili su nam i iz Matijevićeve kompanije, a svi detalji znaće se posle same licitacije (koja je zakazana za 21. septembar).

Stečajni upravnik oglasio je prodaju ITM grupe kao pravnog lica javnim nadmetanjem, jer je u tu firmu uveden stečaj krajem oktobra prošle godine pošto nije poštovala unapred pripremljeni plan reorganizacije (UPPR), usvojen 2014. godine.

Predlog za pokretanje stečaja podnela je država, odnosno državna Agencija za osiguranje depozita, i predstavnici dve banke u stečaju – Univerzal banke i Privredne banke Beograd, koja je takođe državna. Iako je dosadašnji suvlasnik Toplica Spasojević izjavio da neće dozvoliti da neko drugi kupi kompaniju, nema nikakvih garancija da će njegova ponuda na aukciji biti najveća.

U prevodu, ko ponudi najviše para postaće vlasnik kompanije čija je ukupna imovinu, sa zemljištem, građevinskim objektima i opremom, procenjena na oko milijardu dinara.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!