Projekti

MICHELIN vodič za Beograd uvrstio 14 prestoničkih restorana u svoju selekciju i odao priznanje lokalnoj gastronomskoj ponudi naše zemlje

Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić saopštila je da je MICHELIN vodič uvrstio Beograd i Srbiju u svoju selekciju i preporučio 14 prestoničkih restorana, od kojih je oznaka ,,Bib Gourmand” dodeljena jednom restoranu.

,,Izuzetna je čast i prestiž naći se na MICHELIN svetskoj gastronomskoj mapi. Beograd je još jednom dokazao da je vrhunska gastronomska destinacija na međunarodnoj sceni, koja nudi bogata, raznovrsna i dinamična gastronomska iskustva, a ovo priznanje kvalitetu i autentičnosti naše kulinarske delatnosti od velikog je značaja za celokupnu turističko-ugostiteljsku privredu kao podsticaj dostizanju vrhunskog kvaliteta i prepoznatljivosti, ali i  veće vidljivosti i promocije turističke ponude naše zemlje ”, istakla je Matić.

U MICHELIN vodiču se našlo ukupno 14 beogradskih restorana, od kojih je Iva New Balkan Cuisine dobio oznaku ,,Bib Gourmand”, koju zaslužuju restorani vrhunskog gastronomskog kvaliteta i koji nude odličnu vrednost za uloženi novac. Beogradski restorani koji su svrstani u kategoriju preporučenih su Salon 1905, Gušti mora, JaM, Enso, Homa, Magellan, The Square, Legat 1903, Ebisu, Comunale Cafè e Cucina, Mezestoran Dvorište i Langouste, kao i restoran Bela Reka, koji je posebno prepoznat zbog svoje posvećenosti održivom razvoju i činjenice da su sastojci koji se koriste za pripremu hrane u ovom restoranu potpuno organski i dolaze sa Homoljskih planina.

 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!