Softver

Microsoft implementira sistem identifikacija zasnovan na blokčeinu

Microsoft je otkrio planove za integraciju decentralizovanih sistema identifikacija (DIDs) koji se  temelje na blokčeinu u svoju aplikaciji Microsoft Authenticator.

Kao što je objavljeno u postu, Microsoft želi da pruži novi model digitalnog indetiteta koji ne bi bio kontrolisan od strane bilo koje centralizovane ustanove i garantovao bi potpuno privatnoskladištenje podataka, omogućavajući tako pojedincima potpunu kontrolu “nad svim elemetnima digitalnog indetiteta”, prenosi Cointelegraph.

Nakon razmatranja nekoliko opcija za decentralizovane sisteme indentifikacije, Microsoft je u saopštenju izneo podatak da je blokčein najprikladniji sistem za taj zadatak:

“Neki javni blokčeinovi obezbeđuju čvrstu osnovu za utemeljenje DID-a, snimanje DPKI operacija i čuvanje potvrde.”

icrosoft planira da doda DID podršku svojoj aplikaciji Authenticator za upravljanje podacima o indetitetu i kriptografskih ključeva. Aplikaciju koja je lansirana u avgustu 2016. godine koriste milioni ljudi, navodi kompanija.

U oktobru 2017. godine su brojne vlade na globalnom nivou razmišljale o usvajanju sistema upravljanja indetitetom zasnovanim na blokčeinu, kako bi na taj način preneli kontrolu podataka sa vlada ili korporacija na pojedince.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!