Projekti

Misija « MEDEF International » u Srbiji

Delegacija sastavljena od predstavnika 25 preduzeća na čijem čelu je « MEDEF International » (Pokret francuskih preduzeća), prva mreža francuskih privatnih preduzeća na međunarodnoj sceni je u poseti Srbiji 11. i 12. marta 2021.

Na čelu delegacije, koja je odraz pozitivne dinamike francusko-srpskog političkog i ekonomskog približavanja čiji je rezultat sve veće prisustvo francuskog privatnog sektora u Srbiji. nalazi se Loran Žermen (Laurent GERMAIN), predsednik i generalni direktor kompanije EŽIS (EGIS).

Program posete, koja je organizovana uz podršku ambasade Francuske u Srbiji i ambasade Srbije u Francuskoj, predviđa susrete sa predsednicom Vlade, Anom Brnabić, sa gradonačelnikom i zamenikom gradonačelnika Grada Beograda kao i sa članovima Vlade zaduženim za građevinarstvo, saobraćaj i infrastrukturu, energetiku i rudarstvo, kao i za finansije.

Delegacija je sastavljena od predstavnika malih, srednjih i velikih preduzeća koja posluju u sektorima kao što su infrastruktura, građevinarstvo, saobraćaj i logistika, energetika, urbani razvoj, inženjerstvo, telekomunikacije, bankarstvo i finansijski konsalting. Neka preduzeća su već prisutna u Srbiji i realizovala su u njoj referentne projekte. Druga nameravaju da u Srbiji počnu da razvijaju svoje aktivnosti.

Cilj ove posete je da pozicionira francusku ponudu i da doprinese ambicioznijoj politici poboljšanja poslovne klime i pokretanja ekonomskih aktivnosti u periodu posle krize.

Otvaranje pregovora o pristupanju Srbije Evropskoj uniji, koji su pokrenuti u januaru 2014, predstavljao je snažan podstrek osnaživanju ekonomskih odnosa između Francuske i Srbije.

 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!