Svet građevinarstva-nekretnina

“MK grupa” preuzela hotelski kompleks “Skiper resort” u Istri

Kompanija “Istrian hotels”, članica MK grupe iz Srbije, potpisala je ugovor sa austrijskom kompanijom HETA o kupovini 100 odsto vlasništva u svim kompanijama “Skiper grupe”, čime je preuzela luksuzni hotelski kompleks “Skiper resort” u Istri, saopštila je “MK grupa”.

“Istrian hotels” je, kako se navodi, dostavila najbolju ponudu na međunarodnom tenderu za kupovinu tog luksuznog kompleksa na Jadranu, koji je završen krajem septembra ove godine.

Dodaje se da će svi poslovi oko transakcija biti završeni u narednim nedeljama."Istrian hotels u svom portfoliju ima sedam hotela sa četiri i pet zvezdica, a kupovinom ovog prestižnog hotela podići ćemo nivo hotelskih i ugostiteljskih usluga", navedeno je u saopštenju.

Dodaje se da je “MK grupa” kupovinom prestižnog “Skiper risorta” u Istri, gde potpada i hotel “Kempinski Adriatic”, sa pet zvezdica, kao i nedavnom saradnjom sa hotelskim brendom “Šeraton” (Sheraton) dodatno učvrstiti poziciju na tržištu.

Kompanija “Istrian hotels” kao članica “MK grupe”, poseduje “Grand Hotel & Spa” i Angella Hotel & Residence – Konaci Sunčevi vrhovi” na Kopaoniku, “88 Rooms Hotel” u Beogradu i Hotel “Kempinski palas” u Portorožu.

Pored toga, MK grupa je manjinski vlasnik grupe “Budvanska Rivijera Hotel” u Crnoj Gori i ima 30 odsto akcija u Aerodormu u Portorožu. 

Izvor: Beta

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!