Svet građevinarstva-nekretnina

Na RE:D konferenciji više od 300 ključnih aktera u regionalnoj industriji nekretnina, uključujući Srbiju

RE:D konferencija, vrhunski dvodnevni događaj posvećen industriji nekretnina u regionu, biće održana 28. i 29. februara 2024. godine u Hilton conference & event center u Zagrebu, u organizacije HESA Group. Ovo ekskluzivno okupljanje ima za cilj da ujedini najuticajnije osobe, stručnjake i kompanije iz industrije investicija, preko granica tržišta, kako bi se industrija transformisala i usvojili novi svetski trendovi.

RE:D konferencija je prilika da predstavnici industrije nekretnina iz Srbije razmene iskustva sa kolegama iz regiona, da steknu uvid u iskustva vodećih globalnih investitora, a takođe i da poređenjem sa sličnim regionalnim tržištima dođu do boljeg uvida u budućnost ovog biznisa.

„Za sve značajnije učesnike na tržištu nekretnina u Srbiji veoma je važno da uporede regionalna iskustva, zbog sličnosti koja postoji među našim tržištima, ali i zbog činjenice da postoje prilike za investiranje preko granice, na celom području bivše Jugoslavije, odnosno Zapadnog Balkana. Odatle i potreba za regionalnim skupovima“, kaže Živorad Vasić, suosnivač i direktor kompanije Kadena Properties. Uprkos nekim izazovnim trendovima, Vasić sa optimizmom gleda na 2024. godinu:

„Ljudi su danas obazrivi kada treba da ulože svoj novac, jer svuda se govori o ratovima na prostoru Ukrajine i Palestine, kao i o rastu kamatnih stopa. Bez obzira na to verujem da cene nekretnina neće padati, iz više razloga. Poskupljuje cena radne snage, takođe i dalje su visoke cene sirovina i repromaterijala. Podaci pokazuju da se dobri projekti uvek prodaju i da najveći promet pokazuju nekretnine u velikim gradovima, odnosno na moru.“

Živorad Vasić je jedan od učesnika iz Srbije na RED konferenciji u Zagrebu, na kojoj će se između ostalih naći i teme: globalne ekonomske situacije odnosno njenog uticaja na sektor nekretnina u regionu; analiza najboljih prilika za investiranje u oblasti nekretnina; specifični izazovi nekretnina u javnom vlasništvu i mnoge druge. Prema istraživanju National Association Of Realtors Survey 90% milionera širom sveta obogatilo se zahvaljujući ulaganjima u nekretnine, a 50% investitora milenijalaca odlučuje da ulagaže u nekretnine.

RE:D konferencija će se održati u organizaciji HESA Group koja je najpoznatija po organizaciji hotelsko-investicione konferencije Adria Hotel Forum i jedine konferencije u Europi na temu hotelskih operacija, HOW Festivala.

"RED konferencija služi kao platforma znanja, inspiracije i prilike za sve aktere unutar ekosistema ulaganja u nekretnine", ističe Marina Franolić, osnivačica i direktorka HESA Group. "Naš cilj je da prevazilazimo tradicionalne granice, podstaknemo međusektorsku saradnju i pokrenemo nove investicije koje će oblikovati budućnost ulaganja u nekretnine na globalnom nivou."

 

 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!