Razvoj

Nacionalni dan Srbije 28. juna na svetskoj izložbi “EXPO 2017 Astana” 

Nacionalni dan Srbije biće obeležen na svetskoj izložbi, “Expo 2017 Astana”, celodnevnim programom na Paviljonu Srbije, 28. juna u Astani, glavnom gradu Kazahstana.

Obeležavanje Nacionalnog dana uz program, koji će objediniti kulturni sadržaj, predstavljanje turističke ponude i filmove o Srbiji, kao i zabavni program, organizuje Ministarstvo trgovine, telekomunikacija i turizam uz podršku Turističke organizacije Srbije.

Nacionalni dan biti posvećen istorijskom i kulturnom nasleđu Srbije sa ciljem unapređenja turizma, a još jedan događaj biće organizovan 10. jula na Nacionalni dan Nauke i dan rođenja Nikole Tesle.

Najveća svetska izložba “Expo 2017 Astana” na kojoj učestvuje 115 zemalja i 20 međunarodnih organizacija, otvorena je 10. juna i trajaće do 10. septembra ove godine, a očekuje se da će je posetiti preko pet miliona ljudi iz celog sveta.

Kako se navodi u saopštenju, Paviljon Srbije je za samo dve nedelje od otvaranja, posetilo skoro 30.000 posetilaca iz celog sveta, među kojima su državnici, ambasadori, privrednici

Pomoćnik ministra trgovine, turizma i telekomunikacija Maja Mandrapa Gašić, kazala je da je Paviljon Srbije na izložbi “Expo 2017 Astana”, projekat od državnog značaja i da je Nacionalni dan koji se obeležava na Vidovdan idelana prilika da se narodu Kazahstana, Srbija predstavi kao zemlja bogate istorije i tradicije, sa jasnom vizijom društva u budućnosti.

“Želimo da svi koji posete srpski paviljon osete i našu tradicionalnu gostoljubivost i srdačnost, svojstvenu za dane velikog slavlja, ali i da kroz učestovanje u jednoj savremenoj izložbenoj postavci, dožive našu težnju ka modernizaciji i tehnološkom razvoju”, kazala je ona.

Tema “EXPO 2017 – Astana”, kako se podseća, je „Energija za budućnost /Future energy/", a ugovor o učešću Srbije na toj manifestaciji potpisan je 24. avgusta 2016. godine u Beogradu.

 

Izvor: Tanjug

Komentari nisu dozvoljeni za ovaj post.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!