Finansijske usluge

Nagrada CFO 2019 godine pripala Violeti Kovačević iz kompanije „Mercator S“

Udruženje finansijskih direktora Srbije je u hotelu „Marriott“ organizovalo izbor za najboljeg finansijskog direkora 2019 godine.

Stručni žiri u sastavu koji čine Milan Ćulibrk (urednik Nin-a), Dejan Mraković (partner Deloitt-a), Đorđe Dimić (partner Crowe RS), kao i sami članovi Udruženja, ove godine izabrali su Violetu Kovačević iz kompanije „Mercator-S“, za najboljeg finansijskog direktora 2019 godine.

Nagradu je uručio Milan Bukumirović, predsednik Udruženja finansijskih direktora Srbije, ističući da je ova nagrada važna zbog promocije finansijke struke i dobre prakse u sektoru finansija.

„Jačanje uloge finansijskih direktora u privredi, kao  i podizanje svesti domaće javnosti o važnosti finansijske struke prevashodni je cilj organizovanja i dodele ovako pretižne nagrade. Posebno nam je zadovoljstvo što je ovogodišnja nagrada pripala Violeti Kovačević, koja u svojoj kompaniji kao izvršni direktor Finainsija, IT-a i Pravnog sektora, pokazala kako integritet i stručnost uz neprekidnu motivisanost svaki izazov pretvara u uspeh.“-rekla je članica UO Udruženja, Mina Janjić.

“Nagrada za CFO-a godine je za mene velika čast i predstavlja posebno priznanje jer je proisteklo od asocijacije finansijskih direktora Srbije, i naših partnera Deloitte, Crowe RS i časopisa NIN.

Udruženje finansijskih direktora Srbije (UFDS) je jedina strukovna asocijacija, koja okuplja finansijske direktore na teritoriji Republike Srbije sa ciljem podsticanja profesionalnog razvoja i povezivanja jer smatramo da kroz deljenje znanja i snagu struke imamo mogućnost stvaranja boljeg poslovnog okruženja, a isto smo i realizovali kroz niz zajeničkih projekata.

Ponosni smo na činjenicu da jedan broj mojih kolega upravlja finansijama ne samo na tržištu Srbije nego i u celom regionu i šire što je dokaz da imamo izuzetno stručne finansijske direktore. Sektor finansijskog upravljanja se konstantno menja i ima pokretačku i razvojnu ulogu.

Pored toga evidentno je da je prepoznata uloga CFO-a kao kao integratora koji povezuje  sve sektore unutar kompanije i  danas je česta pojava da veliki broj mojih kolega pored finansija ima odgovornost za IT, Sektor pravnih poslova, HR itd.” – rekla je Violeta Kovačević, CFO godine 2019.

 

 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!