Proizvodnja hrane i pića

Najavljena izgradnja nove fabrike „Smokija” u Beogradu

Potpisan je ugovor o produžetku saradnje „Arene” i „Atlantik Štarka” i tom prilikom je najavljena nova investicija „Atlantik grupe” u Beogradu – fabrika „Smokija”.

Ugovor su potpisali Goran Grbović, direktor „Arene” i Neven Vranković, potpredsednik „Atlantik grupe” za korporativne aktivnosti, a događaju su prisustvovali   Emil Tedeski,  predsednik Uprave „Atlantik grupe”, Zoran Daljević, direktor predstavništva „Atlantik grupe” za Srbiju i Marko Njavro generalni direktor „Atlantik  Štarka”.

Emil Tedeski je istakao da je potpis ugovora veoma važan i podsetio da je „Štark” izvorno srpski brend, a da je od 2010. u vlasništvu „Atlantik grupe”.

“Danas se „Štarkovi” proizvodi izvoze u 40 zemalja sveta, a „Smoki” će dobiti i novu fabriku u Ulici Peke Dapčevića. „Štark” je brend koji se jako dobro razvija i širi na nemačko, austrijsko i švajcarsko tržište i verujem da ćemo uz ovakvu podršku Grada Beograda i Republike Srbije završiti ovu urgentnu investiciju. Zaključno sa 2025. godinom, od 2020. godine ukupne kapitalne investicije naše kompanije iznosiće više od 80 miliona evra, a do danas smo investirali već pola te sume. Naše vezivanje za najznačajniji sportski i zabavni objekat, „Štark arenu” nije slučajno jer se najznačajniji sportski događaji dešavaju upravo u toj areni. Za vreme kovida ona je imala drugu namenu, pre svega za očuvanje zdravlja ljudi, a i nama je to na prvom mestu jer smo najveći korporativni donator sa više od pet miliona evra. Donirali smo i u zemljama regije i na to smo ponosni jer smo i u doba kovida osigurali punu zaposlenost i isplatili najveću dividendu deoničarima. Mi podržavamo lokalnu zajednicu i jedan deo profita vraćamo zajednici, što je dobra poruka i drugima, da budu društveno odgovorni. Verujem u saradnju, iste kulturne i ljudske vrednosti, mir i uvažavanje različitosti, jer imamo zajedničku budućnost i kroz biznis, sport, kulturu, zabavu, humanitarni rad možemo reći da smo ambasadori mira i stvaranja perspektiva budućim generacijama”, rekao je Tedeski.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!