Obrazovanje i posao

Najplaćeniji poslovi u Americi - Prosečne zarade iznad 100.000 dolara

Studenti u SAD-u, kao i svetski stručnjaci iz oblasti prava, inženjerstva ili medicine, koji planiraju da svoju karijeru nastave u Americi, imaju čemu da se nadaju, pokazuju podaci izveštaja globalne online platforme za pretragu poslova „Glassdoor“.

"Glassdoor"-ova lista 25 najplaćenijih radnih mesta u Americi ne obuhvata vodeće pozicije rukovodilaca kompanija (CEO, CIO, CSO, CFO, COO, CMO...):

Lekar (osnovna plata: 187.876 dolara)

Ne samo da su ovi stručnjaci visoko kvalifikovani, već potražnja za lekarima ne pokazuje znake usporavanja. Prema Zavodu za statistiku rada, gotovo svi lekari završavaju četiri godine postdiplomske i četiri godine medicinske škole, kao i tri godine programa stažiranja, u zavisnosti od oblasti interesovanja.

Farmaceutski menadžer (osnovna plata: 149,064 dolara)

Menadžer farmacije je odgovoran za nadzor nad finansijskim performansama apoteke, regrutovanje i obučavanje osoblja i promovisanje timskog angažmana u kliničkim službama.

Patentni advokat (osnovna plata: 139.272 dolara)

Patentni advokati moraju biti doktori prava i njihova glavna odgovornost je izrada patentnih prijava, pregovaranje o licencama za patente i dokazivanje njihove sposobnosti da razmišljaju strateški.

Druga zaposlenja u vezi sa medicinskim naukama (osnovna plata: 132.842 dolara)

Prema podacima „Glassdoor“-a, neki od gradova koji najčešće zapošljavaju radnike iz medicinskih nauka su Cambridge, Massachusetts; Vašington, D.C .; Čikago, Ilinois; Sijetl, Vašington i Dalas, Teksas.

Farmaceut (prosečna plata 125.847 dolara)

Da biste se pridružili ovoj profesiji, morate imati diplomu iz farmacije i važeću licencu farmaceuta u određenoj državi.

Asistent lekara (prosečna plata: 112.529 dolara)

Sa više od 13.000 radnih mesta na “Glassdoor“-u, neki od najpopularnijih gradova u kojima se angažuju lekari uključuju Hjuston, Baltimore, Los Anđeles, Pitsburg i San Antonio.

Menadžer razvoja aplikacija (prosečna plata: 112.045 dolara)

Mnoge aplikacije za razvoj menadžera zahtevaju od kandidata da imaju jake programske i analitičke vještine, kao i diplomu iz oblasti računarstva ili inženjerstva.

R & D menadžer (prosečna plata: 111.905 dolara)

Mnogi poslodavci zahtevaju od rukovodioca za istraživanje i razvoj da imaju diplomu magistra ili doktorata iz oblasti inženjeringa, biohemije, fizike ili srodnih oblasti.

Menadžer softvera (prosečna plata: 109.350 dolara)

Očekuje se da će mnogi menadžeri softverskog inženjerstva imati iskustva u vođenju tehničkih timova i projekata, i odigrati ključnu ulogu u pomaganju u zapošljavanju i obuci inženjera.

IT arhitekta (prosečna plata: 105,303 dolara)

Prema Glassdoor-u, najpopularnija mesta za ovu ulogu su Detroit, Česterfild, Seint Luis, Arlington i San Francisko.

Arhitekta softvera (srednja plata: 104,754 dolara)

Mnoge softverske arhitektonske uloge zahtevaju diplomu računarstva i iskustvo u razvoju softvera.

Medicinska sestra (prosečna plata: 104,144 dolara)

Na Glassdooru je trenutno otvoreno više od 12.000 konkursa za medeicinske sestre, jedno od 100 najboljih zanimanja u Sjedinjenim Državama.

 

Izvor: Glassdoor/CNBC

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!