Projekti

Nestlé Srbija je dobila još jedno važno priznanje za brigu o zajednici

Na ovogodišnjem CSR&ESG Forumu koji organizuju Forum za odgovorno poslovanje i Koalicija za dobročinstvo, Nestlé Srbija je po treći put zaredom dobio priznanje za doniranje hrane najugroženijima i doprinos borbi protiv siromaštva u 2023. godini.

Ispravnim skladištenjem i logistikom kompanija Nestlé čuva bezbednost proizvoda koja je primarna, minimalizuje bacanje hrane i dodatno zagađenje vazduha, a što je najvažnije – pomaže onima kojima je to najpotrebnije. U ovoj godini, Nestlé Srbija je, u saradnji sa bankama hrane donirala 27 tona hrane u vrednosti od oko 35 miliona dinara a sve sa ciljem da pomogne najugroženijim članovima društva.

„Velika nam je čast što smo treću godinu zaredom nagrađeni za doprinos borbi protiv siromaštva i podršku lokalnoj zajednici u kojoj živimo i radimo. U Nestlé-u verujemo da kompanije imaju odgovornost da pozitivno utiču na društvo, između ostalog i kroz aktivno suočavanje sa globalnim izazovima. Posvećeni smo našoj misiji stvaranja održive budućnosti i odgovornom upravljanju viškovima hrane. Priznanja su potvrda te posvećenosti i dodatna inspiracija da nastavimo da pravimo razliku u životima onih kojima je pomoć najpotrebnija“, rekla je Dragana Bešić, vođa korporativnih poslova u Nestlé Srbija.

Ovo je još jedno u nizu priznanja koje je kompanija Nestlé Srbija dobila za svoj filantropski angažman. Dodeljuju ga svake godine Forum za odgovorno poslovanje i Koalicija za dobročinstvo koju čine Trag fondacija, Catalyst Balkans, SMART Kolektiv, Srpski filantropski forum, Forum za odgovorno poslovanje i Privredna komora Srbije,  predvođeni fondacijom Ana i Vlade Divac.

Na prošlogodišnjem CSR&ESG Forumu Nestlé Srbija je pored ovog priznanja dobio i nagradu „Šampion održivosti“ za izuzetan doprinos potcilju 2.4 Agende 2030: Svet bez gladi – održivi sistemi za proizvodnju hrane i otporne poljoprivredne prakse. Ovaj cilj se odnosi na uspešnu implementaciju principa globalnog programa regenerativne poljoprivrede u Srbiji, kojima se čuva i obnavlja zemljište za buduće generacije, štiti životna sredina i pruža podrška domaćoj ekonomiji.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!