Društvo

Novak i Jelena Đoković učestvovali u radionicama za decu na štandu Ministarstva prosvete

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić i osnivači „Novak Đoković Fondacije“ Jelena i Novak Đoković obišli su štand Ministarstva na Sajmu obrazovanja i istakli da će nastaviti dosadašnju uspešnu saradnju, kako bi obezbedili što kvalitetnije uslove u predškolskim ustanovama širom Srbije.

Ružić je na štandu Ministarstva, zajedno sa Jelenom i Novakom Đoković, učestvovao u radionicama za decu iz predškolskih ustanova.

 „Drago mi je što sam u prethodnih nekoliko godina imao priliku da sarađujem sa Novakom i Jelenom i njihovim sjajnim timom i da se udružimo u zajedničkim aktivnostima, kako bismo obezbedili što bolje uslove za boravak naših najmlađih u vrtićima širom Srbije“, rekao je ministar.

Cilj je, kako je rekao, veći obuhvat dece, kao i pomoć roditeljima u toj najvažnijoj životnoj ulozi.

Novak Đoković zahvalio je Ministarstvu prosvete na dosadašnjoj saradnji i izrazio očekivanje da će se ta saradnja nastaviti i ubuduće. 

„Nastavićemo da razvijamo postojeće i pravimo nove programe i puno nam znači kada je najveća institucija za obrazovanje u Srbiji, kao što je Ministarstvo prosvete, uz nas. Sva zahvalnost ide njima i nadamo se daljoj saradnji“, rekao je Đoković. 

Jelena Đoković istakla je dobru saradnju sa Ministarstvom i podsetila da je u prethodnih godinu dana opremljeno i otvoreno 112 radnih soba za decu.

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i „Novak Đoković Fondacija“, uz podršku Svetske banke, kroz Projekat inkluzivno predškolsko obrazovanje, u cilju većeg obuhvata i dostupnosti predškolskog vaspitanja i obrazovanja adaptiraju i opremaju radne sobe za realizaciju predškolskog vaspitanja i obrazovanja.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!