Saobraćaj i transport

Novi generalni direktor kompanije “Air Serbia” Dankan Nejsmit

Dosadašnji generalni direktor nacionalnog avioprevoznika "Air Serbia" Dane Kondić podneo je ostavku, a zameniće ga Dankan Nejsmit (Duncan Naysmith), saopštila je ta kompanija.

Kondić je, kako je navedeno, iz ličnih razloga podneo ostavku na funkcij koju je obavljao četiri i po godine.

Dankan Nejsmit, koji trenutno obavlja funkciju izvršnog direktora za finansije i transformaciju poslovanja u “Air Serbia”, imenovan je za vršioca dužnosti generalnog direktora u prelaznom periodu, u kome će ta avio-kompanija doneti odluku o trajnom rešenju za tu poziciju.

Nejsmit ima više od 12 godina iskustva na rukovodećim pozicijama u avio-kompanijama.

"U skladu sa planom tranzicije na rukovodećoj poziciji, Nejsmit će odmah i u potpunosti preuzeti sve upravljačke odgovornosti, a period primopredaje dužnosti će se nastaviti do kraja januara 2018. godine, do kada će Kondić raditi u Air Serbia”, navodi se u saopštenju.

Predsednik Nadzornog odbora “Air Serbia” Siniša Mali je zahvalio Kondiću čiji je mandat, kako je rekao, "obeležen značajnim dostignućima i pozitivnim promenama, kao što su proširenje naše mreže destinacija, u kojoj se sada nalazi i Njujork, unapređenje proizvoda i usluga, uvođenje moderne flote i poboljšanje finansijskih rezultata."

Mali je rekao da je Dankan Nejsmit "iskusan lider i da uživa puno poverenje Nadzornog odbora da rukovodi kompanijom u periodu prilagođavanja poslovanja za nastavak razvoja".

“Etihad”, nacionalna avio-kompanija Ujedinjenih Arapskih Emirata, koja ima 49 odsto vlasničkog udela u “Air Serbia”, takođe je zahvalila Kondiću na njegovim dostignućima kao generalnog direktora avio-kompanije, navodi se u saopštenju.

"Air Serbia je od svog osnivanja 2013. godine postigla veliki napredak u svim oblastima poslovanja i danas predstavlja odličan primer uspešne korporativne transformacije. Dane Kondić je uspešno rukovodio avio-kompanijom i zahvaljujemo mu na značajnom doprinosu i njegovoj posvećenosti", izjavio je direktor strategije i planiranja “Etihad grupe” i potpredsednik Nadzornog odbora “Air Serbia” Kevin Najt (Kevin Knight).

On je dodao da će se novo rukovodstvo usredsrediti na primenu jasne strategije kojom će odgovoriti na predstojeće izazove i obezbediti održivu i prosperitetnu budućnost te avio-kompanije i da je “Etihad”, kao suvlasnik i partner, posvećen pružanju kontinuirane stručne podrške kompaniji “Air Serbia”.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!