Projekti

Novi mural osvanuo u centru Beograda zahvaljujući kompaniji dm: „Inspiracija je svuda oko nas“

Kompanija dm drogerie markt, u saradnji sa čuvenom street-art umetnicom TKV (The Kraljica Vila), prestonici je podarila novi mural koji nosi snažnu poruku podrške ženama.

Ovim gestom drogerijskog lanca krunisana je kampanja inspirisana umetnošću i čovekovom unutrašnjom lepotom u okviru koje dm na globalnom nivou oslikava svoje izloge i gradske kvartove, istovremeno podržavajući rad lokalnih umetnika.

U želji da probudi inspiraciju u svakome, dm je pokrenuo kampanju nadahnutu umetnošću, oslikavanjem murala na fasadi zgrade u centru Beograda u Ulici Đure Jakšića 7. Prestonica je postala bogatija i za još jedno umetničko delo poznate umetnice TKV koje krasi izlog dm drogerije na adresi dr Ivana Ribara 131 u Beogradu. Ovim povodom organizovan je i događaj tokom kojeg su kupci mogli da prate oslikavanje izloga ove drogerije, kao i da sami uzmu četkicu u ruke i svoju inspiraciju prenesu na slikarsko platno motivisani zvucima muzike koju je uživo izvodio violončelista.

„Ovu godinu smo posvetili inspiraciji u umetnosti, ljudima, njihovoj unutrašnjoj snazi i lepoti i svemu što nas okružuje. Aktivnosti kojima smo obojili proleće pokrenute su u znak podrške lokalnim umetnicima s namerom da preko njihovih radova pošaljemo poruku svim našim kupcima koji nas svakodnevno motivišu. Kao najlepši dokaz zahvalnosti, poželeli smo da im podarimo mural, ulepšamo ulice našeg glavnog grada i podsetimo ih da je inspiracija svuda oko nas“, izjavila je Svetlana Jovanović Mitić, resorna menadžerka marketinga i komunikacija u kompaniji dm Srbija i Severna Makedonija. 

Pored murala u našoj prestonici, dm će pokloniti još jedan Novom Sadu. Mural u ovom gradu nadovezuje se na podršku izložbi „Feministička avangarda 70-ih. Radovi iz VERBUND KOLEKCIJE, Beč“, otvorene u maju u Muzeju savremene umetnosti Vojvodine, u okviru programa „Heroine“ Novi Sad – Evropska prestonica kulture 2022. Novi Sad se, negujući interkulturalnost i bogatstvo različitosti, našao među prvim gradovima van Evropske unije koji je proglašen za Evropsku prestonicu kulture.

Umetničko preuređenje fasada dm drogerija i zidova zgrada odvija se ne samo u Srbiji već i u 10 drugih zemalja u kojima posluje dm. Lokalni umetnici pretvaraju dm drogerije posredstvom ulične umetnosti u raznobojne atrakcije kako bi inspirisali građane širom Austrije, Mađarske, Češke, Slovačke, Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Rumunije, Bugarske i Severne Makedonije.

 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!