Projekti

STARTUJ PAMETNO - Novi program podrške Fonda za inovacionu delatnost

Razvijate prototip? Potrebna su Vam sredstva? Fond za inovacionu delatnost pokrenuo je novi program podrške za perspektivne timove i mikro preduzeća koji nastoje da potvrde da su na pravom putu da osvoje tržište.

Pametni početak namenjen je za razvoj prvog prototipa ili minimalno održivog proizvoda. U okviru ovog programa Fond obezbeđuje finansijsku i mentorsku podršku, koja će pomoći u sprovođenju prve faze istraživanja tržišta, razvoju proizvoda, uspostavljanju poslovnog modela i započinjanju priprema za sledeću fazu prikupljanja finansijskih sredstava. Timovima i mikro preduzećima su za pojedinačne projekte na raspolaganju bespovratna sredstva u iznosu do 30.000 evra. Finansiranje koje Fond daje ne može preći 90% ukupnog budžeta projekta koji se prijavljuje. Dodatno, obezbeđena su i bespovratna sredstva do 5.000 evra za korišćenje mentorksih usluga.

Prijava za učešće u programu Pametni početak je jednostavna, potrebno je popuniti prijavni obrazac i dostaviti video snimak od tri minuta koji predstavlja kratku prezentaciju koncepta proizvoda ili usluge i članova tima.

Prijave projekata iz svih oblasti nauke i tehnologije i iz bilo kog industrijskog sektora se podnose putem portala Fonda do 22. februara 2022. godine do 15 časova, a sva potrebna dokumentacija se nalazi na internet stranici Fonda.

Fond kontinuirano radi na kreiranju novih mehanizama za podsticanje i razvoj inovacija, te su gotovo svake godine privredi ili nauci na raspolaganju novi mehanizmi. Zahvaljujući sredstvima iz nacionalnog budžeta za podršku mladim timovima i preduzećima izdvojeno je ukupno milion evra sa razdela Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Fond želi da podrži mlade, svestrane i visoko-motivisane timove koji žele da započnu svoje preduzetničke karijere. Program je namenjen timovima i startapima koji nude skalabilna tehnička rešenja za relevantne tržišne probleme i koji se nadaju da na osnovu ovih ideja izgrade uspešan biznis.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!