Obrazovanje i posao

NSZ: Najmanji broj nezaposlenih u poslednjih 25 godina

Direktor Nacionalne službe za zapošljavanje Zoran Martinović izjavio je da se na evidenciji NSZ trenutno vodi 628.000 nezaposlenih, što je najmanji broj u poslednjih 25 godina.

On je prilikom dodele ugovora za subvenciju za samozapošljavanje i stručnu praksu u Kraljevu, naveo da se u tom gradu broj nezaposlenih smanjio za 9 odsto u odnosu na isti period prethodne godine. Prema njegovim rečima, programi subvencija za samozapošljavanje i stručnu praksu koje projektuje Vlada Srbije kroz Razvojnu agenciju Srbije, Ministarstvo privrede i druge potdsticaje kroz NSZ, su pokazali visoke efekte.

On je naveo da je od strane lokalnih samouprava izdvojeno oko 500 miliona dinara za programe zapošljavanja, sa kojima je NSZ udružila 450 miliona dinara.

Porema podacima NSZ Filijala Kraljevo na evidenciji se trenutno nalazi ukupno 17.127 osoba sa opštinama Raškom i Vrnjačkom Banjom, dok je od ovog broja 11.375 osoba iz Kraljeva.

Gradonačelnik Kraljeva Predrag Terzić je izjavio da je program samozapošljavanja podržan od strane NSZ i lokalne samouprave, dobra poruka mladim ljudima da uz kavlitetnu ideje moga da započnu posao. Oko šezdeset osoba danas je dobilo subvencije za samozapošljavanje, a dvadeset i dvoje njih za obavljanje stručne prakse.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!