Svet građevinarstva-nekretnina

Obilaznica Ostružnica - Bubanj potok biće završena do 2020. godine

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović razgovarala je sa predstavnicima kineske kompanije "Pauer Čajna" (PowerChina) o izgradnji obilaznice oko Beograda, koja je za Vladu Srbije od strateškog značaja.

Kako je saopšteno iz Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Mihajlović je rekla da se na izgradnju te saobraćajnice čeka već 30 godina."Za deonicu od Ostružnice do Bubanj potoka je prošle godine potpisan komercijalni ugovor i očekujemo da ona bude završena do kraja 2020. godine", kazala je Mihajlović.

Ona je dodala da je, pored efikasne realizacije projekta na već ugovorenoj deonici, cilj Vlade da se što pre zaključi komercijalni ugovor i za preostali 31 kilometar obilaznice, od Bubanja potoka do Vinče i Pančeva.

"Želimo da Srbija bude lider u saradnji sa Kinom u oblasti infrastrukture i centar za kineske investicije u ovom delu Evrope", rekla je Mihajlović i dodala da je ukupna vrednost infrastrukturnih projekata Srbije i Kine oko šest milijardi evra.

Potpredsednik kompanije "Pauer Čajna", čija je ćerka-firma, kompanija "Sinohidro" angažovana u Srbiji, Sjung Lisin rekao je da će ta kompanija dati sve od sebe da gradnju obilaznice uspešno završi.

Izvor: Tanjug

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!